Пропоную вам це знамениту страву - салат Цезар з куркою. Такий салат можна готувати на всі свята.
У невелику ємність покладіть майонез, діжонську гірчицю, подрібнений часник (натертий на дрібну тертку або пропущений через прес), цедру лимона, яку зніміть дуже акуратно, не зачіпаючи білу частину шкірки. Також в миску вичавіть сік лимона. Перемішайте інгредієнти до однорідного стану. Соус для салату на основі майонезу готовий, поставте його поки в холодильник.
Тепер займіться приготуванням м'яса. Поставте на плиту сковорідку. Покладіть в неї вершкове масло і повністю розтопіть. На розігріту сковорідку покладіть шматочок курячого філе. Обсмажуйте його з усіх боків, поки м'ясо не придбає золотисту скориночку. Наріжте підсмажене куряче м'ясо смужками поперек волокон.
Зніміть м'ясо зі сковороди. Вимийте її і знову поставте на плиту. Розігрійте на середньому вогні. На гарячу сковороду покладіть бекон, ніякого жиру додавати не потрібно. Обсмажте з обох сторін до зарум'янювання. Підсмажений бекон зніміть зі сковороди і наріжте невеликими шматочками. Раптом у вас бекон пересушиться, просто розламайте його.
Листя салату ромен розділіть по одному (ромен один з підвидів латуку має соковите і хрустке зелене листя, в деяких випадках можна замінити ромен листям салату айсберг), вимийте під проточною холодною водою. Добре просушіть на паперовому рушнику. Крупно наріжте або нарвіть листя салату і покладіть їх у миску.
Поверх нарізаного листя покладіть нарізане великими смужками куряче м'ясо, присипте нарізаним беконом.
Полийте салат приготовленим соусом на основі майонезу, посипте натертим на дрібній тертці пармезаном і приправте чорним меленим перцем за своїм смаком.
Цезар з куркою подавайте до столу відразу після приготування. За бажанням з салатом можете подати окремо шматочки лимона. Смачного.
Випадкові рецепти