Прекрасний десерт, який давним-давно полюбився ласунами у всьому світі - це трубочки, наповнені ніжним кремом. Таке лакомство виглядає дуже апетитно, красиво і нарядно, а на смак це просто неймовірний виріб. Як розповідає нам історія, раніше трубочки вважалися ласощами бідняків, які готували їх із залишків прісного тіста і поливали якимось солодким сиропом. Сьогодні ж таке тістечко, як трубочки, має статус одного з найулюбленіших десертів, які відмінно виглядають на святковому столі або ж за столом під час сімейного чаювання. Трубочки з кремом можна запросто придбати в магазинах, але якщо докласти трішки зусиль, то такі ласощі можна цілком вдало приготувати в домашніх умовах, і повірте, результат вас приємно здивує і порадує.
Щоб приготувати смачні трубочки в духовці, нам знадобляться нехитрі інгредієнти, які завжди є в наявності. Отже, спочатку давайте приготуємо тісто. Для цього на поверхню висипаємо борошно, додаємо до неї щіпку солі і кидаємо шматочок вершкового масла. Воно повинно бути кімнатної температури, м'якеньке, тому перед приготуванням попередньо його потрібно дістати з холодильника.
Отже, тепер акуратно перемішуємо всі ці інгредієнти до однорідності. Потім робимо невелике заглиблення в борошні і наливаємо трохи води. Після цього замішуємо тісто, поступово доливаючи воду. У процесі вимішування у нас повинно вийти досить густе, але пластичне і м'яке тісто. Для досягнення такого результату тісто потрібно вимішувати протягом 20-30 хвилин. Готове тісто загортаємо в харчову плівку і відправляємо в холодильник.
Наступним етапом беремо вершкове масло, трохи посипаємо борошном і починаємо вимішувати за допомогою лопатки або шпателя до отримання однорідної пластичної маси. Тепер формуємо з цієї суміші прямокутний шматочок, замотуємо його в плівку і відправляємо в холодильник на півгодини.
Через зазначений час дістаємо і тісто, і масло з холодильника. Поверхню посипаємо трохи борошном і викладаємо шматочок тіста. Розкачуємо його качалкою в коржик товщиною приблизно 1 сантиметр, бажано, щоб за формою він був прямокутний. Тепер на середину викладаємо наш шматок масла.
Після цього загортаємо його в тісто конвертом і починаємо акуратно розгортати його качалкою. У нас повинен вийти корж товщиною близько сантиметра.
Тепер складаємо його втричі, загорнувши 2 протилежні сторони, а потім ще раз втричі. Таким чином у нас виходить певний згорток з тіста. Його ми теж за допомогою качалки акуратно розгортаємо в один корж.
Потім повторюємо процедуру ще раз і розгортаємо наше листкове тісто вже в тонкий корж, товщиною приблизно 7-8 мм. Після цього нарізаємо тісто на смужки по всій довжині нашого коржу. Ширина смужки приблизно сантиметрів 4-5. якщо у вас є спеціальні конуси або трубки для випікання трубочок, тоді звичайно ж скористайтеся ними. Якщо ж їх немає, потрібно придумати альтернативу. Наприклад їх можна зробити зі звичайного картону.
Отже, беремо наші конуси і накручуємо на них смужку тіста. Робимо це по спіралі, щоб кожен новий виток був внахлест на попередній. Хвостик гарненько закріплюємо.
Тепер майбутні трубочки змащуємо збитим яйцем, потім вмочуємо в цукрі і викладаємо на деко, застелене пергаментним папером. Ну і після всього цього відправляємо трубочки в духовку запікатися при температурі 190 градусів протягом 20-15 хвилин. За цей час наші трубочки збільшаться і підрум'яняться.
Ну а ми тим часом займемося приготуванням крему. Для цього в глибоку ємність відокремлюємо 3 яєчних жовтки, збиваємо їх вінчиком, після чого засипаємо цукор і ще раз збиваємо вміст, поки цукор не розчиниться.
Після цього кидаємо муку, знову перемішуємо до однорідності. Тепер в сотейник наливаємо молоко, кидаємо вершкове масло і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і знімаємо молоко з вогню.
Тепер наливаємо трохи гарячого молока в яєчну суміш, перемішуємо вінчиком, а потім переливаємо вміст назад в сотейник, але бажано пропустити його через сито.
Також в сотейник додаємо ванільний екстракт і готуємо на слабкому вогні буквально кілька хвилин, постійно збиваючи вінчиком. Таким чином у нас виходить гарний, ароматний заварний крем. Знімаємо сотейник з вогню, а крем перекладаємо в окрему ємність. Тепер накриваємо його харчовою плівкою і ставимо в холодильник хвилин на 20-30.
По закінченню цього часу дістаємо крем з холодильника і додаємо в нього густі вершки або сметану, а потім збиваємо все міксером до однорідності.
У нас виходить ніжний, густий і супер смачний крем. Помістимо його в кондитерський мішок, за допомогою якого наповнимо наші красиві, хрусткі трубочки. Процес досить трудомісткий, але завдання прості та нескладні, тому скористайтеся цим рецептом і приготуйте трубочки в духовці, нехай ваші гості і рідні насолодяться вашим смачним подарунком.
Випадкові рецепти