Як ви знаєте, риба є дуже важливою частиною середземноморської дієти, в ній мало жиру, багато білка і багато корисних для здоров'я речовин. З урахуванням вищесказаного, сьогодні ми створюємо рецепт "Досконалої тріски з овочами" в томатному соусі. Ця страва наповнена смаками, її легко приготувати, і все це робиться за допомогою однієї сковороди.
Тонко наріжте заздалегідь очищений від лушпиння часник. Дрібно наріжте заздалегідь очищену від лушпиння цибулю. Потім наріжте тонкою соломкою очищений від нутрощів болгарський перець (червоний і зелений) і наріжте невеликими кубиками.
Потім акуратно витріть паперовим рушником філе тріски. Викладіть рибу на обробну дошку і гострим ножем наріжте її на 4 частини однакового розміру (кожен шматочок філе), потім приправте їх крупною сіллю і свіжомеленим чорним перцем.
Нагрійте сковороду з антипригарним покриттям на середньому вогні і додайте в неї трохи оливкового масла першого холодного віджиму. Через 2 хвилини після додавання масла, укладіть в сковороду філе тріски. Смажте, а потім через 2 хвилини переверніть філе на іншу сторону, загальний час приготування - 4 хвилини. Зніміть філе тріски зі сковороди, помістіть в блюдо і накрийте його фольгою або кухонним рушником.
Використовуючи ту ж саму сковороду з тим же запалом, додайте в неї нарізаний часник і подрібнений кубиками цибулю і змішайте їх з маслом, зіскрібаючи все, що залишилося від тріски.
Приблизно через 1 хвилину додайте в сковороду нарізаний кубиками болгарський перець і томіть вміст близько 5 хвилин, потім приправте все крупною сіллю, свіжомеленим чорним перцем і щедрою порцією копченої паприки і змішайте все разом.
Потім додайте в сковороду до решти продуктів томатне пюре, знову приправте крупною сіллю, червоним меленим перцем і невеликою кількістю цукру.
Залишивши вміст сковороди варитися на 5 хвилин, додайте філе тріски назад в ємність і накрийте все кришкою. Через 2 хвилини зніміть кришку і перенесіть сковороду з вмістом на рівну поверхню. Подайте тріску з овочами прямо зі сковороди, прикрасивши невеликою кількістю свіжої рубаної петрушки і пару шматочків лимона, насолоджуйтеся!
Випадкові рецепти