Укр
Рус
Риба Другі страви Ірландська кухня

Тріска, тушкована в сметані

( 4.6667 4 53 3 оцінки)

1481 - переглядів
50 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Тріска, тушкована в сметані - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Ірландська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

Посуд: На сковороді

опис

Запечена або тушкована тріска - одна з найпростіших рибних страв, які ви можете приготувати, і одна з найсмачніших! Ви отримуєте ідеальну листкову тріску кожен раз, а вершковий соус піднімає її на новий рівень. Ця страва сподобається навіть самим прискіпливим їдоках. У будь-якому випадку тріска така м'яка риба, але коли її тушкують в цьому вершковому соусі, будь-який слід риби зникає. Вам це сподобається.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Тріска, тушкована в сметані" (на 100 грам)

  • Білки9.3 гр.
  • Жири12.1 гр.
  • Вуглеводи8.6 гр.
  • Калорії187 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Розігрійте духовку до 200 градусів. Приготуйте вершковий соус. Для цього розтопіть вершкове масло в сотейнику середнього розміру на низькому вогні. Повільно засипте в розтоплене масло кукурудзяний крохмаль і перемішайте близько 1 хвилини.

Крок - 1
02

Постійно збиваючи, повільно залийте в сотейник так само сметану високої жирності і молоко. Томіть, постійно помішуючи, до однорідної маси.

Крок - 2
03

Додайте в сотейник, попередньо натертий на самій дрібній тертці сир пармезан. Зменшіть вогонь до мінімуму і час від часу збивайте і перемішуйте близько 10 хвилин, поки соус не стане густим і кремоподібним, при необхідності додайте ще трохи молока. Необхідно, щоб консистенція соусу була рідкої підливи. Додайте в соус сіль і чорний мелений перець за смаком.

Крок - 3
04

Окропіть форму для запікання 9x13 кулінарним спреєм або промажте оливковою олією. Викладіть в неї, попередньо вимите, обсушене паперовим рушником, і крупно нарізане філе тріски. Посипте рясно сіллю.

Крок - 4
05

Змішайте топлене масло і вичавлений через чеснокодавку часник і змастіть утвореною сумішшю філе тріски, залишаючи залишки масляної суміші. Посипте філе тріски приправленими панірувальними сухарями і полийте масляною сумішшю.

Крок - 5
06

Залийте раніше підготовленим вершковим соусом проміжки між філе тріски, щоб вона заповнювала форму для запікання, і було видно тільки верхівки риби.

Крок - 6
07

Поставте форму з вмістом в попередньо розігріту духовку і випікайте приблизно 25-30 хвилин або поки вершковий соус не почне пузиритися. Коли соус почне пузиритися, включіть в духовці конвекцію і тушкуйте рибу ще приблизно 3-5 хвилин або поки філе не стане золотисто-коричневим.

Крок - 7
08

Уважно стежте за ним, щоб переконатися, що риба не почала горіти. Вийміть форму з духовки і подавайте тріску, тушковану в сметані з картоплею, рисом або овочами.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Маршмеллоу на білках - покроковий рецепт, фото 1 Маршмеллоу на білках 45 3 3 з 5 - детальніше -
Сушений ананас - покроковий рецепт, фото 1 Сушений ананас 45 1 2 з 5 - детальніше -
Запіканка з хліба - покроковий рецепт, фото 1 Запіканка з хліба 40 3 3 з 5 - детальніше -