Запечена або тушкована тріска - одна з найпростіших рибних страв, які ви можете приготувати, і одна з найсмачніших! Ви отримуєте ідеальну листкову тріску кожен раз, а вершковий соус піднімає її на новий рівень. Ця страва сподобається навіть самим прискіпливим їдоках. У будь-якому випадку тріска така м'яка риба, але коли її тушкують в цьому вершковому соусі, будь-який слід риби зникає. Вам це сподобається.
Розігрійте духовку до 200 градусів. Приготуйте вершковий соус. Для цього розтопіть вершкове масло в сотейнику середнього розміру на низькому вогні. Повільно засипте в розтоплене масло кукурудзяний крохмаль і перемішайте близько 1 хвилини.
Постійно збиваючи, повільно залийте в сотейник так само сметану високої жирності і молоко. Томіть, постійно помішуючи, до однорідної маси.
Додайте в сотейник, попередньо натертий на самій дрібній тертці сир пармезан. Зменшіть вогонь до мінімуму і час від часу збивайте і перемішуйте близько 10 хвилин, поки соус не стане густим і кремоподібним, при необхідності додайте ще трохи молока. Необхідно, щоб консистенція соусу була рідкої підливи. Додайте в соус сіль і чорний мелений перець за смаком.
Окропіть форму для запікання 9x13 кулінарним спреєм або промажте оливковою олією. Викладіть в неї, попередньо вимите, обсушене паперовим рушником, і крупно нарізане філе тріски. Посипте рясно сіллю.
Змішайте топлене масло і вичавлений через чеснокодавку часник і змастіть утвореною сумішшю філе тріски, залишаючи залишки масляної суміші. Посипте філе тріски приправленими панірувальними сухарями і полийте масляною сумішшю.
Залийте раніше підготовленим вершковим соусом проміжки між філе тріски, щоб вона заповнювала форму для запікання, і було видно тільки верхівки риби.
Поставте форму з вмістом в попередньо розігріту духовку і випікайте приблизно 25-30 хвилин або поки вершковий соус не почне пузиритися. Коли соус почне пузиритися, включіть в духовці конвекцію і тушкуйте рибу ще приблизно 3-5 хвилин або поки філе не стане золотисто-коричневим.
Уважно стежте за ним, щоб переконатися, що риба не почала горіти. Вийміть форму з духовки і подавайте тріску, тушковану в сметані з картоплею, рисом або овочами.
Випадкові рецепти