Якщо в будинку є рибалка, звичайно, там господині просто необхідно знати всілякі рецепти приготування риби. Ну, а у кого немає кому доставляти свіжовиловлену рибку, не проблема, було б бажання - в будь-якому магазині риби повно. Але, тим не менше, кожен любитель лову риби вам підтвердить, що не всяку рибу дуже легко зловити, але от якщо пощастить, і в улові виявився товстолобик, то зіпсувати його ну ніяк не можна. Приготування цієї риби принесе вам задоволення, якщо, звичайно, знати рецепти. Мабуть, найвдалішим буде товстолобик з начинкою. Якихось особливих тонкощів приготування немає, а м'ясо буде соковитим і ніжним.
Всі знають, що м'ясо товстолобика трохи пріснувато тому щоб смак страви трохи прикрасити, найкраще додати начинку. Так, буває, що у великої риби можна знайти в черевній порожнині смужки жиру, так от якщо це сталося, ні в якому разі не варто їх видаляти, тоді риба буде готуватися ніби у власному соку. Якщо ви готові поклопотатися години півтори на кухні - сім'я в результаті отримає апетитну і красиву страву - товстолобик з начинкою. До речі, така страва обов'язково стане вишуканою прикрасою вашого столу. Спочатку приготуємо всі необхідні продукти, які нам знадобляться для фарширування риби. Зелень петрушки і коріандру добре обполіскуємо і дрібно нарізаємо.
Чистимо від шкірки моркву, миємо й тремо на крупну тертку або ріжемо тонкими слайсами.
Солодкий перець очищаємо від серцевини і насіння, промиваємо та нарізаємо скибочками. Корінь селери теж тремо на тертку.
Чистимо від панцира креветки, а кальмари ріжемо смужками.
Зубчики часнику, очищені і вимиті, пропускаємо через прес або чеснокодавку. Зелені оливки без кісточок нарізаємо кільцями.
В окрему посудину кладемо частину подрібненої зелені і додаємо туди подрібнений часник і томатну пасту.
Ще додаємо кмин і паприку, перчимо і посипаємо сіллю. Тепер вливаємо оливкову олію, лимонний сік і всі інгредієнти добре перемішуємо.
У сотейник наливаємо оливкову олію, кладемо туди ложку приготованої маси, а також нарізані кальмари. Помішуючи, обсмажуємо до золотистості кальмарів і викладаємо в окрему ємність.
Далі в сотейник кидаємо очищені креветки, трохи підрум'янюємо і знімаємо до кальмарів, а на місце їх кидаємо шматочки червоного перцю.
Додаємо в сотейник потерту моркву і селеру, нарізані оливки і рубану зелень. Трохи перчимо, додаємо оливкову олію і, перемішуючи, підсмажуємо. 77 Після цього повертаємо в сотейник кальмари з креветками, трохи все разом смажимо.
Звісно, чистимо, потрошимо, добре вимиту рибу і трохи обсушуємо. Змащуємо всередині тушку товстолобика залишеною приготовленою масою, а потім фаршируємо приготованою начинкою.
У лоток для запікання викладаємо нарізані кружальцями помідори, змащуємо їх соусом. Наверх укладаємо нафаршировану рибу, в шкірці якої робимо надрізи.
Зверху змащуємо товстолобика приготованим соусом і відправляємо в духовку на 40 хвилин. Перед подачею до столу товстолобик з начинкою прикрашаємо скибочками лимона.
Випадкові рецепти