У холодильнику купа овочів, а ви зовсім не придумаєте, що з ними робити. Ймовірно, хочеться з них щось приготувати, а ось що саме, не вирішили. Звичайно, можна приготувати все що завгодно, але я б порекомендував просту, але дуже популярну іспанську закуску тортилью. Страва в приготуванні абсолютно не складна, тому впоратися з завданням зможе будь-яка людина, звичайно, має бажання. Традиційно це страва дуже схожа на омлет зі всілякими варіаціями. Експериментувати можна скільки завгодно, і все ж, найдоступніший варіант - тортилья з овочами, вийде цікаво, ароматно і смачно.
Перш за все займемося підготовкою овочів. Велику цибулину очищаємо від лушпиння, миємо й нарізаємо великими пір'ям. Моркву чистимо від шкірки, миємо й тремо на крупній тертці.
Також беремо солодкий перець, краще брати перчини різних кольорів, чистимо від перегородок, видаляємо насіння і добре обполіскуємо. Потім нарізаємо довгими скибочками або соломкою.
Ставимо на плиту сковорідку, вливаємо оливкову олію і викладаємо нарізану цибулю, пасеруємо, помішуючи, дерев'яною лопаткою до м'якості цибулі.
Потім додаємо до цибулі потерту моркву і нашаткований солодкий перець. Все добре перемішуємо і додаємо Біосал Плюс (біологічна активна добавка, я ку можна і не використовувати в рецепті).
Продовжуємо підсмажувати овочі на середньому вогні, періодично перемішуючи. Після цього додаємо в сковорідку кмин і знову добре перемішуємо. Готуємо вміст сковорідки на середньому вогні, щоб овочі пасерувалися, а не підгорали. Підсмаживши овочі до м'якості, вимикаємо вогонь і залишаємо сковорідку на плиті.
Тепер візьмемо листя шпинату, добре обполіскуємо холодною водою і шаткуємо не дуже дрібно. У глибоку миску розбиваємо курячі яйця і добре збиваємо за допомогою вінчика.
Після цього перекладаємо в миску нашатковану зелень шпинату, а також підсмажені овочі зі сковорідки, все добре перемішуємо.
На плиту знову ставимо чисту сковорідку і вливаємо олію, викладаємо підсмажені овочі, змішані з яйцями і шпинатом, розправляємо рівномірно за допомогою дерев'яної лопатки по всій поверхні сковорідки. Накриваємо сковорідку кришкою і смажимо на середньому вогні протягом 10 хвилин.
Після цього накриваємо сковорідку широкою тарілкою і перевертаємо, вивернувши вміст в тарілку. Таким чином підсмажена частина страви виявилася зверху.
Тепер знову акуратно повертаємо все з тарілки на сковорідку, але таким чином, щоб присмажувалося з іншого боку. Знову накриваємо кришкою і залишаємо сковорідку на плиті буквально на 3 хвилини.
Ось і все, тортилья овочева готова. Викладаємо її на тарілку і перед тим, як подати до столу, ріжемо на частини.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти