Будь-яка картопляна страва для нас вже лакомство, а така чудова ситна і дуже смачна страва з красивою назвою тортилья картопляна обов'язково сподобається вам і вашим домочадцям. Для тих, хто не знає, що корж з кукурудзяного або пшеничного борошна це і є не що інше, як традиційна мексиканська тортилья. Але тортилья картопляна - це прекрасна варіація знаменитого страви, яка спочатку була придумана іспанцями, і в перекладі з іспанського означає омлет.
Картопляна тортилья - страва проста і ситна, і в процесі приготування така ж нехитра. Для початку чистимо картоплю від шкірки, миємо, а потім нарізаємо кільцями. Намагаємося нарізати картоплю якомога тонше, так тортилья вийде набагато ніжніше.
Також очистимо невелику цибулину від лушпиння, а потім наріжемо її тоненькою соломкою. Для цього достатньо розрізати цибулину навпіл, а потім тонко нашаткувати півкільцями.
Після цього ставимо на вогонь сковороду і наливаємо рослинне масло. Коли воно розігріється, викладаємо нарізану картоплю упереміш з цибулею. Масла у сковорідці має бути багато, щоб картопля майже повністю їм покрилася. Обсмажуємо її на середньому вогні, періодично помішуючи, приблизно 20 хвилин до готовності, а потім дістаємо картоплю з допомогою шумівки, щоб позбутися зайвої олії.
У ємність з підсмаженою картоплею розбиваємо 4 курячих яйця, додаємо сіль і ретельно перемішуємо лопаткою. Після цього накриваємо страву харчовою плівкою і залишаємо хвилин на 20 настоятися.
Тепер ставимо на вогонь сковорідку, вливаємо ложку оливкової олії і викладаємо нашу картопляну суміш, попередньо ще раз її перемішавши. Акуратно розрівнюємо лопаткою цю суміш і залишаємо готуватися на помірному вогні хвилин 5-7. За цей час тортилья зверху залишається ще рідкою, але основна маса вже схопилася, а з дна вже повинна навіть підрум'янитися.
Тепер головне завдання - перевернути нашу страву. Для цього сковорідку знімаємо з вогню, накриваємо її тарілкою і акуратно перевертаємо. Після цього за допомогою лопатки відправляємо назад тортилью на сковорідку підсмаженою стороною до верху.
Готуємо ще хвилини 4-5, а потім знімаємо готову страву. Перед вживанням залишаємо нашу страву на кілька хвилин. Подавати можна зі свіжими овочами та зеленню. Іспанська картопляна тортилья виходить неймовірно смачною, незважаючи на такий простий набір продуктів. Ароматна, ніжна і дуже апетитна на вигляд, вона неодмінно приверне увагу за столом і звичайно ж порадує відмінним смаком всіх, кому пощастить скуштувати цю страву.
Випадкові рецепти