Укр
Рус
Картопля Другі страви Російська кухня

Тортілья картопляна

( 5.0000 5 516 16 оцінок)

1616 - переглядів
55 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Тортілья картопляна - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Будь-яка картопляна страва для нас вже лакомство, а така чудова ситна і дуже смачна страва з красивою назвою тортилья картопляна обов'язково сподобається вам і вашим домочадцям. Для тих, хто не знає, що корж з кукурудзяного або пшеничного борошна це і є не що інше, як традиційна мексиканська тортилья. Але тортилья картопляна - це прекрасна варіація знаменитого страви, яка спочатку була придумана іспанцями, і в перекладі з іспанського означає омлет.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Тортілья картопляна" (на 100 грам)

  • Білки2.5 гр.
  • Жири28 гр.
  • Вуглеводи9.6 гр.
  • Калорії306 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Картопляна тортилья - страва проста і ситна, і в процесі приготування така ж нехитра. Для початку чистимо картоплю від шкірки, миємо, а потім нарізаємо кільцями. Намагаємося нарізати картоплю якомога тонше, так тортилья вийде набагато ніжніше.

Крок - 1
02

Також очистимо невелику цибулину від лушпиння, а потім наріжемо її тоненькою соломкою. Для цього достатньо розрізати цибулину навпіл, а потім тонко нашаткувати півкільцями.

Крок - 2
03

Після цього ставимо на вогонь сковороду і наливаємо рослинне масло. Коли воно розігріється, викладаємо нарізану картоплю упереміш з цибулею. Масла у сковорідці має бути багато, щоб картопля майже повністю їм покрилася. Обсмажуємо її на середньому вогні, періодично помішуючи, приблизно 20 хвилин до готовності, а потім дістаємо картоплю з допомогою шумівки, щоб позбутися зайвої олії.

Крок - 3
04

У ємність з підсмаженою картоплею розбиваємо 4 курячих яйця, додаємо сіль і ретельно перемішуємо лопаткою. Після цього накриваємо страву харчовою плівкою і залишаємо хвилин на 20 настоятися.

Крок - 4
05

Тепер ставимо на вогонь сковорідку, вливаємо ложку оливкової олії і викладаємо нашу картопляну суміш, попередньо ще раз її перемішавши. Акуратно розрівнюємо лопаткою цю суміш і залишаємо готуватися на помірному вогні хвилин 5-7. За цей час тортилья зверху залишається ще рідкою, але основна маса вже схопилася, а з дна вже повинна навіть підрум'янитися.

Крок - 5
06

Тепер головне завдання - перевернути нашу страву. Для цього сковорідку знімаємо з вогню, накриваємо її тарілкою і акуратно перевертаємо. Після цього за допомогою лопатки відправляємо назад тортилью на сковорідку підсмаженою стороною до верху.

Крок - 6
07

Готуємо ще хвилини 4-5, а потім знімаємо готову страву. Перед вживанням залишаємо нашу страву на кілька хвилин. Подавати можна зі свіжими овочами та зеленню. Іспанська картопляна тортилья виходить неймовірно смачною, незважаючи на такий простий набір продуктів. Ароматна, ніжна і дуже апетитна на вигляд, вона неодмінно приверне увагу за столом і звичайно ж порадує відмінним смаком всіх, кому пощастить скуштувати цю страву.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Плов без м’яса - покроковий рецепт, фото 1 Плов без м’яса 60 5 3 з 5 - детальніше -
Турецька шаурма - покроковий рецепт, фото 1 Турецька шаурма 60 3 3 з 5 - детальніше -
Морквяний сік - покроковий рецепт, фото 1 Морквяний сік 20 1 2 з 5 - детальніше -