Тортилья відома як іспанський омлет! Ми покажемо вам рецепт тортильи, який виходить особливо смачним завдяки певній техніці.
Очистіть картоплю від шкірки, наріжте кубиками і помістіть у велику каструлю з киплячою солоною водою, варіть до готовності.
Попередньо очищену від лушпиння цибулю наріжте півкільцями і обсмажте на розігрітій сковороді (на середньому вогні) з невеликою кількістю оливкової олії, регулярно помішуючи.
Тим часом наріжте болгарський перець дрібними кубиками і додайте їх в сковороду з цибулею, коли вона вже стане злегка підрум'яненою. Добре перемішайте і смажте приблизно 3-4 хвилини.
Коли картопля буде готова, злийте воду і додайте картопляні кубики в сковороду, щоб ненадовго їх обсмажити. Потім зніміть сковорідку з вмістом з плити, щоб суміш трохи постояла і злегка охолола.
Збийте курячі яйця у великій мисці, приправте хорошою дрібкою солі і чорного меленого перцю, додайте обсмажений вміст зі сковороди в миску з яйцем і все добре перемішайте. Залиште суміш для тортильи на 10 хвилин.
Налийте трохи оливкового масла в попередньо розігріту сковороду і швидко вилийте суміш тортильї в неї (при необхідності використовуйте дерев'яну ложку, щоб розподілити інгредієнти по сковороді більш рівномірно). Через 3-4 хвилини, коли яйце почне застоюватися на боці, обережно підніміть корж лопаткою, щоб перевірити, чи не стала вона вже золотисто-коричневою з нижньої сторони. Якщо це так, використовуйте лопатку, щоб трохи відокремити корж від сковороди, щоб ви могли витягти його зі сковороди на велику тарілку.
Потім ви кладете сковороду догори дном на тарілку і одночасно перевертаєте тарілку і сковороду догори дном, так що тепер ваш коржик обсмажується з іншого боку.
Коли через кілька хвилин на сковороді інша сторона стане золотисто-коричневою, повторіть процедуру: обережно зніміть корж зі сковороди з усіх боків і викладіть на тарілку. Іспанська тортилья готова, і її можна або відразу з'їсти, або, як це прийнято в Іспанії, подавати холодною, коли вона охолоне.
Випадкові рецепти