Тортильї створюють структуру для багатьох з найулюбленіших страв країни, тому наш рецепт тортильі з вівсяної муки дуже зручний, якщо ви любите фахітас, буріто і енчиладас. Або ви можете додати сендвіч-начинку для освіжаючого обіду.
У велику миску з допомогою сита просійте універсальну і вівсяну муку. Вівсяну муку потрібно просівати обов'язково, щоб видалити великі шматочки висівок. Засипте в миску так само порошок для випічки і добре все перемішайте.
Залийте в миску до сипучих інгредієнтів воду і перемішайте ретельно все виделкою, щоб вийшло грубе, розсипчасте тісто.
Перемістіть утворене тісто на робочу, присипану борошном, поверхню і місіть його руками, поки не отримаєте більш однорідне тісто (три-п'ять хвилин). Загорніть готове тісто в харчову плівку і залиште на 15 хвилин в прохолодне місце.
Після закінчення цього часу розділіть тісто на частини, трохи більше курячого яйця. Тепер візьміть одну частину і накрийте інші знову харчовою плівкою, щоб поверхня не висохла.
За допомогою качалки розкачайте першу кульку (частина тіста) в круглий коржик, обов'язково переверніть її на іншу сторону при розкочуванні. Якщо під час процесу ви відчуєте, що тісто вийшло більш липким, ніж повинно, можна додати трохи більше борошна.
Тепер добре розігрійте сковороду (спеціальну для випічки тортильи або тонких млинців), помістіть розкатаний раніше корж на гарячу сковороду і дочекайтеся появи пухирців. Готуйте тісто на першій стороні приблизно 30 секунд, а потім переверніть і стільки ж готуйте на іншій.
Протягом часу приготування акуратно притисніть запечений коржик кухонним рушником, щоб частина повітряних кишень зруйнувалася, створюючи традиційний звичайний вид коржику (тортильи).
Тримайте приготовлені коржі тортильи з вівсяної муки складеними один на одного і загорнутими в кухонний рушник, щоб вони залишалися м'якими і вологими до тих пір, поки не знадобляться.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти