Укр
Рус
Торти Випічка Російська кухня

Торт Захер класичний

( 4.6250 4 58 8 оцінок)

986 - переглядів
90 хвилин порцій - 6 складність - 4 з 5
Торт Захер класичний - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Класичний шоколадний торт Захер з шоколадною глазур'ю і абрикосовим джемом, це може бути досить цікавим, оскільки велика частина випічки насправді походить з абрикосового джему. Темний шоколад привносить в торт гіркувато-солодку ноту

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Торт Захер класичний" (на 100 грам)

  • Білки3.2 гр.
  • Жири11.3 гр.
  • Вуглеводи42.9 гр.
  • Калорії294 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Розігрійте духовку до 180 градусів. Змастіть маслом і посипте борошном круглу форму для випічки розміром (23 см). Приготуйте тісто для торта. У великій мисці змішайте вершкове масло з цукровою пудрою до кремоподібного стану. Додайте яєчні жовтки по одному і залийте ванільний екстракт.

Крок - 1
02

Тим часом розтопіть шоколад на паровій бані і додайте його в суміш жовтків.

Крок - 2
03

Збийте яєчні білки з сіллю до утворення піни. Поступово додайте в суміш цукор і продовжуйте збивати до утворення м'яких піків.

Крок - 3
04

Акуратно укладіть збиті білки в шоколадну суміш. Поступово засипте так само просіяне борошно в суміш і ретельно все перемішайте.

Крок - 4
05

Вилийте утворене рідке тісто в підготовлену форму для випічки, відправте в попередньо розігріту духовку і запікайте близько 45-50 хвилин, поки зубочистка, вставлена ​​в центр коржа, не стане чистою. Переверніть випечений пиріг, щоб отримати плоску поверхню і повністю остудіть.

Крок - 5
06

Тим часом приготуйте абрикосову начинку. Абрикоси поріжте на більш дрібні шматочки і помістіть в каструлю з цукром, водою і лимонним соком. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Варіть вміст на повільному вогні близько 20-30 хвилин, поки не загусне, і зніміть з вогню.

Крок - 6
07

Процідіть вміст через сито, щоб отримати гладке варення. Відставте утворений джем до готовності до використання.

Крок - 7
08

Збірка торта. Розділіть корж на дві частини. Нанесіть близько половини гарячого абрикосового джему на першу частину (корж). Накрийте другим коржем і розподіліть решту гарячого джему на вершині і сторонах пирога. Дайте йому постояти до 30 хвилин. Перекладіть торт на решітку, викладену на деко на пергаментному папері.

Крок - 8
09

Приготуйте шоколадну глазур. Помістіть цукор і воду в каструлю. Доведіть до кипіння і варіть близько 5 хвилин. Зніміть каструлю з вогню, розмішайте кілька разів і додайте нарізаний шоколад.

Крок - 9
10

Перемішуйте до однорідного стану. Якщо глазур буде занадто густою, поверніть її на слабкий вогонь і, якщо необхідно, додайте кілька крапель води, щоб розбавити до рідкої консистенції.

Крок - 10
11

Вилийте гарячу глазур по всьому торту, починаючи з країв до центру. Ви можете використовувати що залишилася глазур з дека, щоб прикрасити торт пізніше або поставити в холодильник для подальшого використання. Зачекайте кілька хвилин і перенесіть торт на блюдо. Дайте глазурі висохнути протягом не менше однієї години при кімнатній температурі. Не зберігайте в холодильнику, так як це може вплинути на глазур.

Крок - 11
12

Використовуючи залишиену шоколадну глазур, створіть на торті напис, який є назвою торта - «Sacher». Подавайте торт Захер класичний до святкового столу.

Крок - 12

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Нуга - покроковий рецепт, фото 1 Нуга 45 2 2 з 5 - детальніше -
Пастила для сироїдів - покроковий рецепт, фото 1 Пастила для сироїдів 360 2 2 з 5 - детальніше -
 Швидкий шашлик на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Швидкий шашлик на сковороді 50 6 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Рулька - покроковий рецепт, фото 1 Рулька 220 4 3 з 5 - детальніше -
Шніцель з курки на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Шніцель з курки на сковороді 35 2 3 з 5 - детальніше -
Кетчуп з томатного соку - покроковий рецепт, фото 1 Кетчуп з томатного соку 45 1 2 з 5 - детальніше -
Бісквітне печиво Савоярді - покроковий рецепт, фото 1 Бісквітне печиво Савоярді 50 3 2 з 5 - детальніше -