Сьогодні представимо вам простий, легкий і смачний торт без випічки. Тонкий шар печива, банани, змочені в желе, смачна кремово-сирна маса зверху і кокосові пластівці (або тертий білий шоколад). Легкий, не надто солодкий торт, відмінно підходить для спекотної погоди.
Почніть приготування з желе - висипте його в більшу ємність, залийте гарячою (не киплячою) водою, ретельно перемішайте, потім відставте для охолодження.
Накрийте форму для випічки липкою плівкою, ви можете взяти термостійке блюдо, але пам'ятайте, що форма страви визначатиме форму торта (наприклад, закруглені кути). Коли желе охолоне і почне злегка укріпляти, покрийте дно форми печивом (галетне Марія).
Потім очистіть банани, відріжте кінці і викладіть приготовані фрукти за формою на печиво (без нарізки). Можна скропити свіжовичавленим лимонним соком, щоб вони не потемніли.
Налийте поверх желе. Розлийте його в 2 етапи - спочатку досить, щоб покрити печиво під бананами, і коли желе застигне трохи і утримає печиво внизу, повільно вилийте залишене желе, поливаючи банани. Надішліть форму з вмістом в холодильник, щоб желе затверділо. Якщо хочете прискорити процес, помістіть торт в морозильник на 10-15 хвилин.
Поки желе остигає, підготуйте сирну масу. Залийте в желатин гарячу (не киплячу) воду, розмішайте, розчиніть і залиште набухати, щоб повністю прибрати грудочки.
Налийте вершки в миску і злегка збийте, вони не повинні бути жорсткими, але повинні бути пухнастими. Потім додайте в вершки мелений сир, залийте свіжовичавлений лимонний сік і цукрову пудру і перемішайте на повільній швидкості, рівномірно розподіляючи.
Додайте трохи підготовленої маси в розчинений желатин, ретельно перемішайте, а потім вилийте цю суміш в масу і перемішайте - завдяки цьому желатин буде рівномірно розподілятися.
Вийміть форму з холодильника, вилийте приготовану масу на застигле желе, рівномірно розподіляючи його, притискаючи до країв і кутів форми, а потім обсипте все кокосовою стружкою. Надішліть торт з печива з бананами під назвою «Марія» в холодильник на 3-4 години, бажано на ніч, щоб все добре охололо і затверділо. Потім поріжте його і подайте холодним. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти