Для приготування такого торта вам знадобляться прості і недорогі продукти, а в результаті отримаєте дуже ніжний і смачний салат.
Ріпчасту цибулю середнього розміру очистіть від лушпиння. Сполосніть і наріжте дрібними кубиками. Обсмажте на розігрітій з оливковою олією сковороді до рум'яного кольору і перекладіть в невелику окрему ємність для охолодження.
Курячу печінку залийте великою кількістю холодної води хвилин на 20, щоб з неї вийшла кров. Потім відріжте білі плівки, якщо печінка велика - розріжте її на кілька частин. Відваріть печінку до готовності і трохи остудіть.
Поставте варитися моркву, картоплю і яйця. Відваріть яйця круто протягом 10 хвилин, потім залийте холодною водою. Коли яйця охолонуть, очистіть шкаралупу. Акуратно надріжте яєчний білок і вийміть жовток.
Візьміть глибоку миску. Перекладіть в неї підсмажену цибулю і відварену курячу печінку. Подрібніть занурювальним блендером, додавши нежирні вершки, щоб маса вийшла м'якою і однорідною. А також додайте сіль і перець за смаком.
Тепер приготуйте соус. У невелику ємність покладіть густий йогурт (по-грецьки або по-турецьки), майонез, гірчицю, додайте подрібнений часник сіль і перець. Ретельно змішайте всі компоненти вінчиком.
Відварені, картоплю і моркву, остудіть і очистіть. Поставте необхідні інгредієнти поряд. Візьміть плоску тарілку, поставте на неї рознімне кулінарне кільце і приступайте до формування торта з курячої печінки.
Першою натріть на дрібну тертку картоплю, покрийте соусом; наступною натріть моркву - розрівняйте і змастіть соусом; поверх моркви покладіть кухлика огірочків; на них шар маси з печінки, яку покрийте соусом.
Залишилися відварені яйця. Спочатку натріть білок на дрібній тертці і покладіть на печінкову масу, потім посипте білок подрібненим жовтком. Поставте торт в холодильник на 10 хвилин, щоб всі верстви просочилися соусом.
Перед подачею зніміть з торта з курячої печінки кондитерське кільце. Наріжте порційно і подавайте. Смачного.
Випадкові рецепти