Приготувати американський оригінальний десерт «Вупі Пай» дуже легко і для цього вам не знадобляться особливі інгредієнти.
У глибоку миску вилийте згущене молоко і рослинне масло без запаху (рафіноване). Змішайте вінчиком до однорідності.
Над мискою поставте сито. Висипаючи в нього сухі компоненти: борошно, какао-порошок, розпушувач, соду і цукрову пудру. Просійте все в миску зі згущеним молоком та олією.
Перемішайте масу лопаткою, а потім вилийте молоко, яке повинно бути кімнатної температури. Інтенсивно перемішайте все, щоб в тісті не залишилося грудочок. У перемішані компоненти, додайте ванільний екстракт. Тісто вийде ніжним і дуже ароматним.
З отриманого тісту відберіть трохи. Перелийте його в невеликій кондитерський мішок, встановивши його в чашку, щоб уникнути переливання тіста. З відібраного приготуйте маленькі бісквіти, які знадобляться для прикраси. На пергаментному папері намалюйте кружечки діаметром 2-3 сантиметри. Вистеліть пергамент в деко, малюнком вниз і заповніть кухлик тістом.
Поставте випікатися в розігріту духовку до 180 градусів на 10-15 хвилин. Поки випікається печиво, підготуйте дві форми для випічки з роз'ємними бортами діаметром 18 сантиметрів. Застеліть дно кожної форми пергаментом. Змастіть невеликою кількістю масла.
Залишок ароматного тіста розділіть порівну на дві форми. Розрівняйте його, кілька разів струснувши форми для випічки. По черзі випікайте коржі в духовці з температурою 180 градусів близько 30 хвилин.
Готовий корж чи ні, перевірте зубочисткою або дерев'яною шпажкою. Якщо проткнув тісто, вона залишиться сухою - значить, тісто пропеклося і його можна виймати з духовки. Поставте коржі в формах на стіл, і дайте їм час охолонути до кімнатної температури. Потім акуратно проведіть лопаткою уздовж бортів, відкрийте форму і витягніть коржі.
Кожен з коржів для торта розріжте дуже гострим і довгим ножем на дві частини. Розріжте коржі тільки тоді, коли ви впевнені, що вони остиглі - з гарячими цього робити не варто.
А тепер прийшов час приготувати крем для торта. У чисту глибоку ємність вилийте холодні вершки. Збийте їх міксером до пишної піни, а потім, не припиняючи роботу міксера, додайте цукрову пудру. Продовжуйте збивати до утворення стійких піків.
Одержаний крем перекладете в кондитерський мішок з фігурною насадкою (невелику його кількість залиште для заповнення маленьких бісквітів). Висадіть крем на коржі, спочатку по краю тесту у вигляді безе. Середину заповніть по колу.
На крем покладіть наступний корж. Висадіть на нього крем аналогічно першому. Продовжуйте повторювати послідовність, поки не закінчаться коржі. На верхній корж не наносіть крем.
Приготуйте шоколадне поливання. В окрему невелику ємність покладіть розбитий темний шоколад. Додайте до нього підігріті вершки і ретельно перемішайте, щоб шматочки шоколаду повністю розчинилися.
Полийте верхній корж шоколадним поливанням. Розрівняйте рівномірно лопаткою або ножем по поверхні коржа поливання, не даючи їй стікати по бортику торта.
Тепер приступайте до прикраси торта. Невеликі бісквіти розріжте навпіл. На одну з половинок нанесіть вершковий крем, а другим акуратно накрийте його. Тістечками прикрасьте торт. Поставте його в холодильник на 4-5 годин. Після закінчення часу розріжте торт і насолоджуйтеся.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти