Укр
Рус
Торти Випічка Українська кухня

Торт Трухлявий пень

( 4.9167 4 536 36 оцінок)

3583 - переглядів
60 хвилин порцій - 7 складність - 3 з 5
Торт Трухлявий пень - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Сучасна версія торта Трухлявий пень передбачає розкочування і наповнення шифонового пирога шоколадно-вершковим кремом, покриття шоколадною «корою», а також прикраса зацукрованими «грибами» і фісташковим «мохом».

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Торт Трухлявий пень" (на 100 грам)

  • Білки5.4 гр.
  • Жири18.4 гр.
  • Вуглеводи41.8 гр.
  • Калорії353 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Розігрійте духовку до 200 градусів. Змастіть маслом два дека. Застеліть пергаментом. У великій мисці змішайте борошно, цукровий пісок, розпушувач і сіль. В іншій великій мисці змішайте масло, яєчні жовтки, молоко і насіння ванілі. Збийте суміш яєчного жовтка з борошном.

Крок - 1
02

У чаші електричного міксера, оснащеного насадкою для збивання, збийте яєчні білки на високій швидкості до утворення піни. Додайте винний камінь і збивайте до утворення м'яких піків. Поступово додайте цукор, що залишився, збиваючи до утворення жорстких, глянцевих піків, близько 5 хвилин.

Крок - 2
03

Додайте одну третину яєчного білка в тісто. Акуратно, але ретельно складіть суміш, що залишеного яєчного білка за допомогою гумової лопатки.

Крок - 3
04

Рівномірно розподіліть тісто між підготовленими листами і розподіліть по краях за допомогою лопатки. Випікайте до тих пір, поки вершини не відскочать при легкому дотику, близько 18 хвилин.

Крок - 4
05

Посипте два кухонних рушники цукровою пудрою (або кондитерським цукром). Переверніть один пиріг на рушник; видаліть пергамент. Посипте пиріг цукровою пудрою. Починаючи з однієї короткої сторони, поверніть пиріг в рулет, включивши рушник. Дайте охолонути повністю.

Крок - 5
06

Змішайте білий шоколад і трохи кукурудзяного сиропу, поки суміш не отримає консистенцію густого еластичного тіста. Якщо суміш занадто густа, додайте решту кукурудзяного сиропу. Вилийте суміш у центр великого шматка поліетиленової плівки і розкачайте в диск. Щільно загорніть і залиште полежати до затвердіння, близько 1 години або до ночі. Коли все буде готово до використання, перенесіть застиглу суміш на поверхню, посипану цукровою пудрою, і замісіть, поки вона не стане гладкою і податливою.

Крок - 6
07

Потім змішайте молочний шоколад з кукурудзяним сиропом, поки суміш не отримає консистенцію густого тіста. Вилийте суміш у центр великого шматка поліетиленової плівки; використовуйте края, щоб зібрати тісто в диск. Щільно загорніть його і дайте постояти до твердого стану, близько 1 години або до ночі. Коли воно буде готове до використання, перенесіть на поверхню, посипану какао і замісіть, поки тісто не стане гладким і податливим.

Крок - 7
08

У маленькій мисці збийте розтоплений шоколад з вершками до загустіння. У великій мисці збийте вершки і цукровий пісок до утворення м'яких піків. Додайте шоколадну суміш в піки і продовжуйте збивати, поки не утворяться жорсткі.

Крок - 8
09

Розгорніть охолоджені пироги, приберіть рушники. Розріжте кожен пиріг поперек на третини. Розгорніть один шматок пирога і змастіть раніше підготовленим кремом.

Крок - 9
10

Поверніть в щільну спіраль і помістіть розрізаною стороною вгору в центр великого блюда. Розгорніть другий шматок пирога, змастіть кремом і оберніть по периметру першого шматка.

Крок - 10
11

Повторіть з рештою шматками торта. Розподіліть залишену кремову начинку поверх і по сторонам торта. Розкачайте раніше підготовлене тісто з білого шоколаду в невеликій диск. Помістіть зверху торта і приберіть виступаючі краї на всі боки пирога. Злегка змочіть виступаючі краї водою.

Крок - 11
12

Розкачайте шоколадне тісто в прямокутник. Використовуючи ручку дерев'яної ложки (або декоративну кору), притисніть хрест-навхрест до шоколадного шматку, щоб створити так звану кору. Використовуючи колесо для піци, розріжте прямий край уздовж однієї довгої сторони тесту.

Крок - 12
13

Прикріпіть шоколадну кору по периметру торта, розміщуючи її стороною вгору і створюючи вигляд пня. Продовжуйте розміщувати навколо всіх сторін торта.

Крок - 13
14

Використовуючи щітку з м'якою щетиною, посипте верх торта какао. Змастіть боки пня в деяких місцях кукурудзяним сиропом; посипте фісташки поверх зачищених плям, щоб створити видимість моху. Помістіть кілька грибів (цукерки) на сторонах пирога. Прикрашений торт Трухлявий пень можна зберігати в холодильнику в закритому вигляді до 1 дня.

Крок - 14

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Кекс з родзинками - покроковий рецепт, фото 1 Кекс з родзинками 55 3 2 з 5 - детальніше -
Ікра баклажанна - покроковий рецепт, фото 1 Ікра баклажанна 50 1 2 з 5 - детальніше -
Буріто з овочами - покроковий рецепт, фото 1 Буріто з овочами 25 3 2 з 5 - детальніше -
Печеня зі свинини в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1 Печеня зі свинини в мультиварці 95 6 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Чанахи з баранини в горщиках - покроковий рецепт, фото 1 Чанахи з баранини в горщиках 60 5 3 з 5 - детальніше -
Макарони під соусом болоньєзе - покроковий рецепт, фото 1 Макарони під соусом болоньєзе 45 4 3 з 5 - детальніше -
Картопля, запечена з грибами - покроковий рецепт, фото 1 Картопля, запечена з грибами 55 3 3 з 5 - детальніше -