Створити шоколадний торт для сімейного свята неважко, головне приготувати легкий бісквіт і повітряну коричневу глазур. Ароматний шоколадний тортик точно призведе ваших рідних в захват.
Розігрійте духовку до 160 градусів. Змастіть вершковим маслом і застеліть пергаментним папером три невеликих формочки для випічки.
У велику миску просійте пшеничну муку, додайте какао-порошок, сіль, харчову соду і розпушувач для тіста. Відставте сипучі інгредієнти на час в сторону.
У великій скляній мірній чашці змішайте темне пиво, ванільний екстракт і розчинну каву. Відставте в сторону. Ще в одній великій мисці змішайте за допомогою міксера вершкове масло з цукром, поки воно не стане легким і пухнастим, близько 5 хвилин, періодично зіскрібаючи його з боків, щоб всі компоненти були рівномірно збиті.
У миску до утвореної маси розбийте курячі яйця по одному, переконавшись, що кожне яйце повністю вбралося, перш ніж додавати наступне. Додайте в миску майонез високої жирності і збийте, поки суміш не стане гладкою і кремовою.
По черзі додайте раніше приготовані сухі і вологі інгредієнти в миску з тістом. Починаючи приблизно з 1/3 сухих інгредієнтів, паралельно збиваючи. Потім додайте 1/3 рідких інгредієнтів, перемішуючи, поки тісто не збереться. Продовжуйте, поки всі вологі і сухі інгредієнти не будуть включені.
Далі додайте в миску з утвореним рідким тістом шматочки темного шоколаду і за допомогою гумового скребка ретельно все перемішайте між собою, до об'єднання всіх інгредієнтів.
Рівномірно розподіліть тісто між 3 приготованими формами для випічки. Надішліть в попередньо розігріту духовку і випікайте близько 35 хвилин, або поки зубочистка, вставлена в центр пирога, не вийде чистою.
Помістіть випечені коржі на підставку для охолодження і залиште остигати приблизно на 10-15 хвилин. Як тільки коржі охолонуть, звільніть краї і переверніть форму, щоб випустити їх на решітку.
Поки ваші коржі остигають, приготуйте вершковий крем для майбутнього торта. У великій мисці збийте вершкове масло і ваніль.
Поступово додайте в миску какао-порошок, цукрову пудру і тепле молоко, безперервно збиваючи, поки всі інгредієнти не будуть ввібрані, і глазур не стане легкою і пухнастою.
Потім рясно промажте підготовлений кремом кожен корж і всю поверхню, прикрасьте на свій смак (дуже красиво виходить з ягідками полуниці) і подавайте шоколадний торт до столу. Насолоджуйтесь!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти