Торт «Рафаелло» без випічки - полегшена версія десерту зі смаком цукерок «Рафаелло». Коржі в цьому рецепті замінює здобне печиво, тому з тістом возитися не доведеться. Ніжність і м'якість торту надає заварний крем, а схожість з «Рафаелло» - кокосова стружка.
Влийте в каструлю молоко. Частину молока вилийте в миску для приготування пудингу (кількість рідини залежить від інструкції на упаковці з пудингом). Всипте в молоко пудингову суміш.
Додайте картопляний крохмаль і ретельно перемішайте вінчиком.
У каструлю з молоком всипте звичайний і ванільний цукор. Перемішайте інгредієнти і поставте каструлю на плиту.
Помішуючи, доведіть суміш до кипіння і влийте заготовку для пудингу. Помішуючи вінчиком, варіть на середньому вогні до легкого загустіння.
Зніміть каструлю з плити, накрийте вміст в контакт фольгою або харчовою плівкою і дайте заварному крему повністю охолонути. На це піде 2-3 години.
Застеліть деко пергаментом для випічки і в один шар викладіть туди печиво.
Заздалегідь дістаньте з холодильника вершкове масло, щоб воно розм'якшилося. М'яке масло збийте вінчиком. Продовжуючи збивати, потроху додавайте в масло остигнулу пудінгову масу.
У вийшовший крем всипте кокосову стружку і розмішайте ложкою до однорідності.
Покрийте печиво кремом і розрівняйте поверхню. Викладіть наступний шар печива і знову покрийте кремом.
Повторюйте, поки не закінчаться продукти. У нас вийшло 4 шари. Зверху повинен бути крем! Присипте поверхню кокосовою стружкою і відправте торт на 8 годин (в ідеалі на ніч) в холодильник. Настоявшийся торт «Рафаелло» без випічки наріжте на порційні шматочки і подавайте до чаю або кави. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти