Укр
Рус
Торти Випічка Французька кухня

Торт Празький

( 4.8421 4 538 38 оцінок)

3056 - переглядів
90 хвилин порцій - 7 складність - 3 з 5
Торт Празький - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Торт празький - безумовно, один з найпопулярніших шоколадних десертів у світі. Оригінальний рецепт торта включає шоколадну основу, нарізану на два або на 3 диска, перемазаних шаром абрикосового джему або крему, все покрито чудовою шоколадною глазур'ю.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Торт Празький" (на 100 грам)

  • Білки3.8 гр.
  • Жири15.4 гр.
  • Вуглеводи45.1 гр.
  • Калорії342 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Щоб приготувати пиріг, почніть з шоколадної основи: за допомогою електричного міксера збийте м'яке масло з цукровою пудрою і медом.

Крок - 1
02

Розріжте шоколад на шматочки і розтопіть його в мікрохвильовій печі або на водяній бані; дайте йому трохи охолонути, поки температура не досягне 35 градусів, потім додайте його до підготовленої раніше маси, продовжуючи збивати.

Крок - 2
03

Додайте так само в масу яєчні жовтки по черзі, продовжуючи збивати.

Крок - 3
04

Окремо збийте яєчні білки з цукром, поки вони не стануть блискучими і повітряними. За допомогою кухонної лопатки акуратно додайте збиті білки в шоколадну суміш, збиваючи, в 3 етапи.

Крок - 4
05

Нарешті, просійте в шоколадну масу борошно 2-3 рази, обережно перемішуючи її лопаткою, рухами від низу до верху, щоб не розбирати суміш на частини, і не утворювати грудки.

Крок - 5
06

Вилийте утворене тісто в круглу форму діаметром 20 см, змащену маслом; вирівняйте суміш за допомогою лопатки і приготуйте шоколадну основу в попередньо розігрітій духовці при 180 градусах протягом приблизно 45 хвилин.

Крок - 6
07

Якщо ви використовуєте форму різних розмірів, час приготування може відрізнятися. Наприклад, якщо ви використовуєте форму 22 см, це займе менше часу, так як торт буде нижче і ширше. Вийміть випічку з духовки і дайте основі пирога охолонути до кімнатної температури. Якщо на верхній частині торта утвориться корочка, не хвилюйтеся, це нормально.

Крок - 7
08

Після охолодження видаліть пиріг з форми і зріжте верхню утворену кірку. Потім наріжте його на однакові диски (частини).

Крок - 8
09

Вилийте щедрий шар просіяного абрикосового джему на першу частину пирога (щоб він був гладким і не мав шматочків фруктів) і вирівняйте його. Помістіть другий диск зверху і нанесіть ще один шар варення.

Крок - 9
10

Помістіть останній диск з тіста і закрийте всю поверхню торта - як верхню частину, так і окружність - залишившимся джемом. Помістіть торт в морозилку для застигання.

Крок - 10
11

Наріжте шоколад на дрібні шматочки і злегка розтопіть в мікрохвильовій печі. Додайте гарячі вершки в миску з розтопленим шоколадом в три етапи, добре перемішуючи ложкою, щоб перемішати інгредієнти.

Крок - 11
12

Як тільки шоколад добре розтане, додайте вершкове масло невеликими шматочками, помішуючи ложкою, щоб воно розплавилося. Дозвольте глазурі трохи охолонути при кімнатній температурі.

Крок - 12
13

Візьміть остиглий пиріг з морозильника і помістіть його на решітку, на силіконовий лист або деко. Як тільки глазур досягне температури між 27 і 29 градусів, вилийте її на торт, намагаючись добре всюди накрити. Подавайте готовий празький торт з чашкою чаю або кави.

Крок - 13

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Суп з фрикадельками - покроковий рецепт, фото 1 Суп з фрикадельками 60 7 3 з 5 - детальніше -
Оселедець в майонезну соусі - покроковий рецепт, фото 1 Оселедець в майонезну соусі 60 4 2 з 5 - детальніше -
Пісні рибні котлети з сьомги - покроковий рецепт, фото 1 Пісні рибні котлети з сьомги 40 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Морозиво пудинг з сухофруктами - покроковий рецепт, фото 1 Морозиво пудинг з сухофруктами 35 3 3 з 5 - детальніше -
Чіпси по-домашньому - покроковий рецепт, фото 1 Чіпси по-домашньому 20 1 2 з 5 - детальніше -
Сухофрукти по-марокканські - покроковий рецепт, фото 1 Сухофрукти по-марокканські 30 1 2 з 5 - детальніше -