Винайдений Володимиром Гуральник в 70-х роках в московському ресторані "Прага", цей торт спочатку був зроблений з абрикосовою начинкою, а не з малиною. Сьогодні існує багато різних версій цього торта. Подібний віденській Sachertorte, цей шоколадний торт Прага класичний легкий і повітряний, але при цьому зберігає масу смаку.
Збийте теплу воду, порошок какао і розчинну каву разом в глибокій ємності.
Потім в чашу блендера залийте заздалегідь відокремлені курячі жовтки і, повільно додаючи цукор, змішайте їх, до однорідної маси. Додайте підготовлену раніше шоколадну суміш в чашу до яєчної маси. Збийте, щоб об'єднати.
Продовжуючи перемішувати, повільно додайте в чашу рослинне масло до повного його включення. Далі додайте розпушувач, соду і сіль, а також засипте просіяне борошно. Змішайте все, щоб об'єднати всі інгредієнти. Очистіть акуратно краї чаші і додайте борошно, що залишилося. Ще раз все добре змішайте.
В окремій мисці збийте яєчні білки до м'яких піків. Додайте трохи цукру і продовжуйте збивати до утворення жорстких піків.
Додайте трохи суміші яєчного білка в раніше приготоване шоколадне тісто для торта, обережно все перемішайте, обережно зіскрібаючи зі стін ємності, до об'єднання всіх продуктів. Додайте половину білкової суміші.
Тепер розлийте підготовлене комбіноване тісто в дві однакові форми для випічки, попередньо змазані рослинним або вершковим маслом. Надішліть форми з вмістом в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів і випікайте протягом 50 хвилин або до тих пір, поки зубочистка вийде чистою, коли буде вставлена в середину тіста.
Після цього дайте готовим коржам охолонути до кімнатної температури. Розділіть кожен пиріг навпіл і залийте (одну з половинок) заздалегідь приготовленою малиновою начинкою. Помістіть другу половину коржа поверх начинки. Щоб зробити малинову начинку, розімніть свіжу малину з джемом, поки не утвориться паста.
Щоб зробити глазур, додайте згущене молоко, яєчні жовтки і воду в каструлю і відправте на плиту, на середній вогонь. Варіть вміст, перемішуючи, до тих пір, поки суміш злегка не загусне. Зніміть каструлю з вмістом з вогню і додайте трохи розтоплений шоколад, поки він не об'єднається. Дайте охолонути утвореній масі до кімнатної температури.
Потім додайте в цю масу вершкове масло і ретельно ще раз все перемішайте. Далі засипте в неї цукрову пудру і збийте, до об'єднання всіх інгредієнтів і утворення однорідної густої суміші.
Нанесіть тонкий шар приготованої глазурі на верхню частину торта. Помістіть інші два коржа з начинкою зверху і рясно промажте торт Прага класичний, покриваючи всі сторони. Прикрасьте готовий торт свіжою малиною і подавайте до святкового столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти