Сьогодні ми пропонуємо вам торт Пінчер кучерявий - оригінальний і смачний десерт, дуже популярний в Росії і на пострадянському просторі. Інша назва цього торта - «Kucheriavii Pareni» в перекладі: «хлопчик з в'юнким волоссям». З цієї причини прикрасу виконано у формі чудових шоколадних завитків, які надають торту оригінальність.
Спочатку потрібно приготувати коричневий і білий коржі для торта. Підготуйте також форму для випічки з роз'ємними бортиками. Застеліть дно форми пергаментом. Зважте й відміряйте необхідну кількість інгредієнтів для приготування коричневого коржа. Поставте поруч з собою. Візьміть глибоку миску. Поставте на її краї сито. Насипте в нього борошно, какао, розпушувач і просійте відразу в миску. Перемішайте.
У різні ємності розділіть яйця на білки і жовтки. Збийте білки вінчиком до отримання піни, а потім додайте до них половину цукру, не вимикаючи вінчик. Продовжуйте збивати, поки білки не перетворяться в гладку і стійку масу.
Також збийте жовтки. Додайте до них ванілін. Не вимикаючи вінчик, додавайте невеликими порціями другу половину цукру. Збивайте жовтки, поки вони не збільшаться в обсязі і не стануть білими.
Введіть в збиті жовтки трохи збитих білків. Перемішайте вінчиком. Потім просійте через ситечко частину сухої суміші з какао. Акуратно перемішайте. Знову додайте білки і трохи сухої суміші з какао - перемішайте, продовжуйте поки не закінчаться всі складові.
Коли з'єднайте жовтки, білки і суху суміш з какао налийте в тісто рослинне масло. Добре все перемішайте.
Тісто для коричневого коржа вилийте в підготовлену форму для випічки. Акуратно розподіліть тісто по всьому дну форми. Випікайте корж в розігрітій до 175 градусів духовці близько 25-30 хвилин.
Готовий корж вийміть з духовки. Трохи піддягніть бічні краї коржа лопаткою або ножем. Зніміть бортики форми, дайте трохи охолонути. Потім загорніть в харчову плівку і залиште до повного охолодження.
Тепер необхідно приготувати білий ванільний бісквіт. Для цього коржа вам знадобитися форма для випічки діаметром 26 сантиметрів. Застеліть її дно пергаментним папером. В окрему миску просійте пшеничну муку і додайте до неї розпушувач. Перемішайте сухі інгредієнти сухою ложкою. Поки відставте в сторону.
Аналогічно приготування першого коржа збийте окремо жовтки з цукром і білки з цукром. Потім з'єднайте в кілька підходів збиті жовтки, білки і суміш сухих інгредієнтів. Акуратно все перемішайте, щоб тісто залишалося пишним.
Готове тісто для ванільного бісквіту вилийте в форму. Рівномірно розподіліть по формі. Випікайте в духовці, розігрітій до 175 градусів протягом 25-30 хвилин. Готовність коржа перевірте зубочисткою.
Ванільний бісквіт переверніть разом з формою на решітку і залиште остигати на 30 хвилин. Можна використовувати решітку з мікрохвильовці, головне щоб її діаметр був більше діаметра форми для випічки.
Через 30 хвилин переверніть форму з бісквітом, акуратно відокремте його боки від стінок форми за допомогою ножа або лопатки. Загорніть корж плівкою і дайте йому повністю охолонути в такому стані. А зараз підготуйте форму, в якій будете формувати торт. Краще взяти миску з круглим дном. Застеліть її зсередини харчовою плівкою в кілька шарів, залишивши довгі краї, щоб накрити.
Зніміть плівку з коричневого бісквіта. За допомогою довгого ножа розріжте корж по колу на дві частини. Одна з них повинна бути товщиною в 1 сантиметр, цей корж буде основою торта.
Одну частину коржа покладіть на обробну дошку, наріжте спочатку смужками, а потім квадратами середнього розміру. Нарізаний бісквіт перекладіть в миску.
Розгорніть ванільний бісквіт. (Цей бісквіт не потрібно розрізати на дві частини). Також наріжте його спочатку смужками, а потім середнього розміру квадратами. Нарізаний бісквіт перекладіть в окрему миску.
А тепер займіться кремом. У глибоку миску наріжте невеликими шматками желатинові листи. Залийте їх холодною водою і залиште для набухання.
У сотейник налийте трохи вершків (інші відправте в холодильник) і підігрійте. Розламайте на шматочки білий шоколад і покладіть його в підігріті вершки. Перемішайте лопаткою, поки шоколад повністю не розчинитися.
До теплої вершково-шоколадній маси перекладіть листи желатину. Ретельно все перемішайте, щоб розійшовся желатин. Відставте поки в сторону, щоб маса охолола.
Дістаньте вершки з холодильника. Вилийте їх в глибоку миску. Додайте до них цукрову пудру і ванілін. Збийте вінчиком густий крем.
У збиті вершки покладіть йогурт без ароматизаторів і різних смакових добавок. Акуратно вручну перемішайте крем. В окрему ємність відкладіть невелику кількість крему, для змазування торта, накрийте плівкою і приберіть в холодильник.
Шоколадно-вершкова маса з желатином вже охолола - додайте її в збиті вершки з йогуртом. Не виливайте все відразу, додавайте малими порціями. Ретельно перемішайте. Наріжте заморожену малину гострим ножем. Перекладіть в мисочку.
Всі складові торта «Пінчер кучерявий» готові, залишилося зібрати їх разом. Візьміть миску, застелену раніше харчовою плівкою. Покладіть на дно трохи крему. Поверх крему викладіть по колу і трохи на стінки форми, нарізані шматочки шоколадного бісквіта.
Шоколадний бісквіт покрийте шаром крему. На крем покладіть нарізану заморожену малину. Наступними покладіть шматочки ванільного бісквіту, трохи придавлюючи його, щоб він провалився в крем. Між білих шматочків вкладіть шматочки коричневого бісквіта. Знову залийте кремом. Продовжуйте чергувати, поки не закінчаться бісквіти, малина і крем.
Накрийте все приготованим раніше шоколадним бісквітом. Закрийте бісквіт довгими краями харчової плівки. Поверх бісквіту покладіть плоску тарілку, трохи притисніть. Поставте торт в холодильник на 5-6 годин для застигання крему.
Через зазначений час вийміть торт з холодильника. Розгорніть краї плівки. Покладіть на бісквіт блюдо переверніть торт. Зніміть повністю плівку.
Візьміть в холодильнику крем, залишений раніше, нанесіть тонким шаром на поверхню торта і розрівняйте. Поставте торт на кілька хвилин в холодильник.
Тим часом приготуйте масу для шоколадної прикраси. У невелику миску покладіть вершкове масло, залиште його на деякий час, щоб воно досягло кімнатної температури. Подрібніть темний шоколад ножем.
Візьміть поліетиленовий щільний пакет, перекладіть в нього нарізані шматочки шоколаду і вершкове масло. Зав яжіть пакет на вузол. Нагрійте в сотейнику воду до температури приблизно 45-48 градусів. Помістіть пакет з маслом і шоколадом в гарячу воду на 1-2 хвилини.
Коли шоколад почне танути, розмішайте його з маслом, придавлюючи пакет руками в різних місцях, щоб перемішати інгредієнти. Зріжте ножицями маленький куточок пакета. Прикрасьте торт хвилястими смужками по всьому периметру. Смачного.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти