Укр
Рус
thermomix thermomix
Торти Випічка Естонська кухня

Торт Нірка крота з бананами

90 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Торт Нірка крота з бананами - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Естонська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Відомий в Німеччині простий шоколадний торт, наповнений свіжими бананами і покритий зверху вершками. Як бачите, торт виглядає як кротовіна з розсипчастим поглядом. Торт Норка крота з бананами знадобиться вам до дитячого свята.

Інгредієнти

  • Банан 3 шт.
  • Шоколад темний 50 г.
  • Цукрова пудра 2 ст.л
  • Вершки 20 % 600 г.
  • Розпушувач для тіста 15 г.
  • Какао 50 г.
  • Борошно 150 г.
  • Молоко 5 ст.л
  • Ванільний цукор 1 1/2 ст.л
  • Жовток 4 шт.
  • Вершкове масло 125 г.
  • Цукор 125 г.
  • Сіль за смаком
  • Білок яєчний 4 шт.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Розігрійте духовку до 175 градусів. Змастіть основу 26 см форми для випічки вершковим маслом і притрусіть борошном або застеліть пергаментним папером. У великій мисці міксера збийте яєчні білки міксером на середній швидкості до утворення м'яких піків.

    Крок - 1
  2. 02

    Додайте до білків щіпку солі і половину цукру, продовжуйте збивати, поки білки не стануть жорсткими і блискучими. Відкладіть на час в холодильник.

    Крок - 2
  3. 03

    В іншій великій мисці міксера збийте вершкове масло кімнатної температури з цукром, що залишився і ванільним цукром до кремового стану (близько 3 хвилин).

    Крок - 3
  4. 04

    Залийте в миску жовтки по одному і збивайте протягом 20 секунд після кожного додавання. Додайте так само борошно, какао, розпушувач для тіста і молоко. Збивайте на низькій швидкості.

    Крок - 4
  5. 05

    Додайте раніше підготовлену білкову масу в утворене рідке тісто, і, використовуючи лопатку, об'єднайте вміст, до утворення однорідної маси. Вилийте і рівномірно розподіліть рідке тісто в підготовлену раніше форму для випічки.

    Крок - 5
  6. 06

    Надішліть форму з вмістом в розігріту духовку і випікайте 25-30 хвилин. Після випічки дайте пирогу повністю охолонути на решітці. Акуратно виріжте в коржі ложкою отвір на глибину 1,5 см і залиште ободок близько 1,5 см. Щоб забезпечити акуратний край, обріжте пиріг кінчиком ножа, перш ніж вирізати середину.

    Крок - 6
  7. 07

    Розкришіть вирізану частину пирога в миску і відкладіть в сторону. Пізніше крихти стануть ґрунтом.

    Крок - 7
  8. 08

    У великій мисці збийте густі вершки разом з цукровою пудрою і ванільним цукром на високій швидкості до утворення густої маси. Засипте в утворену вершкову масу подрібнений темний шоколад і ретельно перемішайте.

    Крок - 8
  9. 09

    Очистіть банани від шкірки і розріжте наполовину уздовж. Покладіть частини банана плоскою стороною вниз в отвір пирога.

    Крок - 9
  10. 10

    Додайте зверху густі збиті вершки і розподіліть рівномірно, сформувавши верхню частину, як пагорб крота.

    Крок - 10
  11. 11

    Покрийте вершки раніше підготовленими крихтами пирога. Дайте пирогу охолонути не менше 2 годин в холодильнику і подавайте готовий торт Нірка крота з бананами до святкового столу.

    Крок - 11

Оцінити рецепт