Відомий в Німеччині простий шоколадний торт, наповнений свіжими бананами і покритий зверху вершками. Як бачите, торт виглядає як кротовіна з розсипчастим поглядом. Торт Норка крота з бананами знадобиться вам до дитячого свята.
Розігрійте духовку до 175 градусів. Змастіть основу 26 см форми для випічки вершковим маслом і притрусіть борошном або застеліть пергаментним папером. У великій мисці міксера збийте яєчні білки міксером на середній швидкості до утворення м'яких піків.
Додайте до білків щіпку солі і половину цукру, продовжуйте збивати, поки білки не стануть жорсткими і блискучими. Відкладіть на час в холодильник.
В іншій великій мисці міксера збийте вершкове масло кімнатної температури з цукром, що залишився і ванільним цукром до кремового стану (близько 3 хвилин).
Залийте в миску жовтки по одному і збивайте протягом 20 секунд після кожного додавання. Додайте так само борошно, какао, розпушувач для тіста і молоко. Збивайте на низькій швидкості.
Додайте раніше підготовлену білкову масу в утворене рідке тісто, і, використовуючи лопатку, об'єднайте вміст, до утворення однорідної маси. Вилийте і рівномірно розподіліть рідке тісто в підготовлену раніше форму для випічки.
Надішліть форму з вмістом в розігріту духовку і випікайте 25-30 хвилин. Після випічки дайте пирогу повністю охолонути на решітці. Акуратно виріжте в коржі ложкою отвір на глибину 1,5 см і залиште ободок близько 1,5 см. Щоб забезпечити акуратний край, обріжте пиріг кінчиком ножа, перш ніж вирізати середину.
Розкришіть вирізану частину пирога в миску і відкладіть в сторону. Пізніше крихти стануть ґрунтом.
У великій мисці збийте густі вершки разом з цукровою пудрою і ванільним цукром на високій швидкості до утворення густої маси. Засипте в утворену вершкову масу подрібнений темний шоколад і ретельно перемішайте.
Очистіть банани від шкірки і розріжте наполовину уздовж. Покладіть частини банана плоскою стороною вниз в отвір пирога.
Додайте зверху густі збиті вершки і розподіліть рівномірно, сформувавши верхню частину, як пагорб крота.
Покрийте вершки раніше підготовленими крихтами пирога. Дайте пирогу охолонути не менше 2 годин в холодильнику і подавайте готовий торт Нірка крота з бананами до святкового столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти