Торт «Наполеон» з готового тіста - проста і швидка варіація традиційного десерту, який готують майже в кожному будинку. В даному рецепті використовується готове листкове тісто, тому не доведеться витрачати час і сили на його приготування і розкочування. «Наполеон» готується швидко, а виходить не менш смачним, ніж класичний торт.
Звільніть від упаковки пласт готового листкового тіста і розділіть його навпіл. Утворені квадрати викладіть на пергамент і в декількох місцях проколіть виделкою.
Розігрійте духовку до 200 градусів. Підготовлене тісто покладіть на деко і відправте на 15 хвилин запікатися. Коли коржі будуть готові, вийміть їх з духовки і остудіть.
Тим часом приготуйте для «Наполеона» заварний крем. Влийте в миску частину молока. Додайте яєчні жовтки. Всипте пшеничне борошно і картопляний крохмаль. Слідом відправте в суміш звичайний і ванільний цукор. Ретельно перемішайте інгредієнти вінчиком.
Поставте на плиту іншу каструлю. Влийте в неї молоко, що залишилося і покладіть вершкове масло. Перемішайте вміст вінчиком і добре нагрійте, але не доводіть до кипіння.
Коли молочно-масляна суміш нагріється, вилийте в неї попередню заготовку. При цьому ретельно мішайте вміст миски, щоб не утворювалися грудочки. Тримайте суміш на середньому вогні і мішайте, поки вона не загусне. Загуснувший крем зніміть з плити і остудіть.
Залишилося зібрати торт. Викладіть перший корж і покрийте його кремом. Використовуйте весь обсяг, який у вас вийшов.
Візьміть столову ложку, занурте її в воду, щоб уникнути прилипання, і рівномірно розподіліть крем по коржу.
Накрийте другим коржем і злегка притисніть.
Зверху присипте торт цукровою пудрою, дайте пару годин настоятися - і подавайте до столу. Торт «Наполеон» з готового тіста виходить ніжним, шаруватим, хрустким і дуже смачним. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти