Укр
Рус
Торти Випічка Українська кухня

Торт на кефірі

( 4.8947 4 519 19 оцінок)

3517 - переглядів
60 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Торт на кефірі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Чудовий яблучний торт на кефірі без глютену, м'який десерт, що ідеально підходить для сніданку і закусок. Для приготування цього яблучного торта використовуйте кефір або кефірне молоко, яке можна замінити навіть йогуртом і випічка буде м'яка і ніжна.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Торт на кефірі" (на 100 грам)

  • Білки5 гр.
  • Жири14.6 гр.
  • Вуглеводи46.4 гр.
  • Калорії344 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У глибоку миску розбийте по черзі курячі яйця і засипте цукор. За допомогою міксера збийте яйця з цукром, поки не вийде легка і піниста суміш.

Крок - 1
02

Потім залийте в миску рослинне або оливкове масло і продовжуйте збивати, до об'єднання інгредієнтів. Далі поступово підливаючи, відправте в миску кефір високої жирності.

Крок - 2
03

Через кілька хвилин додайте в миску просіяне борошно потроху, продовжуючи активно збивати вміст. У вас повинна утворитися досить густа маса.

Крок - 3
04

Нарешті додайте в миску, просіюючи через дрібне сито, сухі дріжджі і ванілін і ще раз все ретельно перемішайте, до однорідної суміші. Залиште тісто трохи настоятися.

Крок - 4
05

А самі тим часом підготуйте ємність для запікання. Отже, обрану вами форму для випічки (будь-якої форми) добре змастіть жиром (вершковим маслом) і посипте рясно просіянним борошном.

Крок - 5
06

Тепер залийте в підготовлену ємність раніше приготоване тісто, рівномірно розподіливши по всій формі.

Крок - 6
07

Далі ретельно вимийте холодною водою і просушіть яблука. Для цього рецепта підійде фрукт кисло-солодких сортів. Очистіть яблука від шкірки, а потім наріжте їх тонкими скибочками. Викладіть акуратно скибочки яблука зверху тіста в формі з невеликою відстанню один від одного.

Крок - 7
08

Далі посипте вміст форми невеликою кількістю коричневого (тростинного) цукру і відправте в попередньо розігріту духовку до 180 градусів. Випікайте торт на кефірі приблизно 35 хвилин (можна навіть скористатися конвекцією, щоб створити рум'яну скоринку). Готовність торта перевірте за допомогою вставленої в корж зубочистки.

Крок - 8
09

Готовий торт вийміть з духовки і дайте йому охолонути. Переверніть охолоджений торт з форми на велике блюдо і прикрасьте зверху цукровою пудрою або подрібненими горіхами. Спробуйте, цей торт дійсно смачний, а головне, він залишається м'яким протягом декількох днів.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Запечена картопля з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Запечена картопля з сиром 60 4 2 з 5 - детальніше -
Паштет із печінки кролика - покроковий рецепт, фото 1 Паштет із печінки кролика 60 5 3 з 5 - детальніше -
Мімоза з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Мімоза з куркою 40 3 3 з 5 - детальніше -
Карпаччо з лосося - покроковий рецепт, фото 1 Карпаччо з лосося 60 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Карпаччо з помідорів з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Карпаччо з помідорів з сиром 30 4 3 з 5 - детальніше -
Яйця фаршировані шпротами - покроковий рецепт, фото 1 Яйця фаршировані шпротами 35 3 2 з 5 - детальніше -
Рататуй в сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Рататуй в сковороді 80 3 3 з 5 - детальніше -