Торт на день Валентина від інших відрізняється декором. Як правило, його роблять у вигляді серця, тому що це чудово передає атмосферу Дня всіх закоханих. При цьому сам торт може бути будь-яким. У рецепті ми пропонуємо приготувати на День Валентина американський десерт "Червоний оксамит". У цього торта м'які червоні коржі та повітряний крем на основі збитих вершків, маскарпоне та «Філадельфії». Торт фантастично гарний та смачний. Він стане окрасою святкового столу.
Вершкове масло заздалегідь вийміть із холодильника та наріжте кубиками. Коли розм'якшиться, відправте його в миску та збийте міксером до кремоподібної текстури. Продовжуючи збивати, потроху всипайте цукор (приблизно 3-4 заходи).
Потім по одному вбийте яйця, щоразу вимішуючи до однорідності. У масу, що вийшла, влийте рослинне масло і знову збийте міксером.
Не перестаючи збивати, додайте ванільний екстракт. Просійте у загальну масу какао і знову вимішайте міксером.
Змішайте борошно з содою і сіллю і пропустіть через сито в окрему миску. Змішайте молоко із лимонним соком. У суміші, що вийшла, розведіть червоний харчовий барвник.
Всипте в раніше збиті інгредієнти частину борошна із содою та сіллю та перемішайте міксером. Потім відправте туди частину молока з лимонним соком та барвником і знову збийте.
Продовжуйте по черзі додавати та вимішувати продукти, доки не використовуєте їх усі. В результаті має вийти яскраве однорідне тісто сметанної консистенції. Розділіть його на рівні частини за кількістю коржів (у нас 2).
Кожен викладіть у форму для випічки у вигляді серця і відправте в попередньо прогріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин.
Готові коржі вийміть із духової шафи, переверніть на решітку та остудіть. У остиглих коржів зріжте верхівки і краї, що зарум'янилися. Простежте, щоб після обрізки коржі вийшли однакового розміру.
Зрізані шматочки перебийте блендером або кухонним процесором у крихту. Для приготування крему відправте в чашу маскарпоне міксера і холодні жирні вершки. Збийте інгредієнти міксером до стійких піків. У процесі додайте ванільний екстракт, цукрову пудру та Філадельфію.
Кремом, що вийшов, змастіть нижній корж і розрівняйте верх. Покладіть на нього другий корж і накрийте кремом боки торта. Після цього нанесіть крем зверху.
Акуратно розрівняйте всі поверхні, щоб надати торту правильної форми серця. Покрийте десерт з усіх боків крихтою з обрізків коржів.
Після цього за своїм смаком декоруйте торт кремом, що залишився. Додатково можете використовувати для прикраси червоні ягоди, наприклад полуницю, та будь-який інший кондитерський декор. Розкішний торт на день Святого Валентина готовий. «Червоний оксамит» у вигляді серця чудовий і смачний. Насолоджуйтесь!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти