Укр
Рус
Торти Випічка Американська кухня

Торт Лебедине озеро

( 4.8158 4 538 38 оцінок)

3995 - переглядів
120 хвилин порцій - 7 складність - 3 з 5
Торт Лебедине озеро - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Американська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Пропоную вашій увазі цікавий і досить простий рецепт торта "Лебедине озеро". Шоколадний корж і безе з ніжним кремом - дивовижне поєднання.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Торт Лебедине озеро" (на 100 грам)

  • Білки4.6 гр.
  • Жири21.6 гр.
  • Вуглеводи40.9 гр.
  • Калорії378 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Розігрійте духовку до позначки 180 градусів. Змастіть маслом і застеліть пергаментом 3 x 20 см форми для випічки. Для приготування коржів, помістіть вершкове масло, соняшникову олію і шоколад в жаростійку миску і помістіть її на каструлю з ледь киплячою водою. Дайте шоколаду і вершковому маслу розчинитися - суміш може виглядати згорнутою в гарячому вигляді, але це абсолютно нормально. Зніміть з вогню і відставте утворену суміш трохи охолонути.

Крок - 1
02

Просійте борошно, тростинний цукор, соду, цукрову пудру і какао в миску. Тепер збийте сколотину і яйця і залийте масу, що утворилася в раніше підготовлену охолоджену розтоплену шоколадну суміш.

Крок - 2
03

Додайте приготовлену рідку масу до сухих інгредієнтів (для простоти використовуйте окремий електричний міксер, забезпечений насадкою для збивання) і збивайте до отримання однорідної маси.

Крок - 3
04

Рівномірно розподіліть приготоване тісто між готовими формами і запікайте протягом 20-25 хвилин, поки зубочистка, вставлена ​​в кожен корж, не стане чистою.

Крок - 4
05

Дайте коржам повністю охолонути в своїх формах. Як тільки коржі охолонуть, вийміть їх з формочок і розріжте навпіл довгим зубчастим ножем, щоб створити 6 шарів.

Крок - 5
06

Далі помістіть сік лайма, масло і цедру в середню каструлю і максимально нагрійте на низькій температурі. Тим часом збийте разом жовтки і цукрову пудру - додайте трохи соку лайма, потім додайте трохи кукурудзяної муки і ще раз все гарненько перемішайте.

Крок - 6
07

Як тільки масло в каструлі розтане, доведіть суміш до кипіння і вилийте в неї підготовлену яєчну масу, постійно збиваючи, щоб з'єднати. Томіть вміст каструлі, постійно збиваючи, поки суміш не стане дуже густою.

Крок - 7
08

Вилийте густу масу на тарілку, накрийте її плівкою, переконайтеся, що плівка торкається поверхні суміші, щоб запобігти утворенню шкірки, і охолодіть до кімнатної температури.

Крок - 8
09

Для ганаша дрібно наріжте шоколад і покладіть його в теплостійку миску. Помістіть вершки в каструлю і нагрівайте, поки вони не почнуть кипіти. Вилийте гарячі вершки на шоколад, почекайте 30 секунд, потім збивайте, поки ганаш не стане блискучим. Якщо в ганаші є шматочки шоколаду, поставте миску на каструлю з ледь киплячою водою і дайте йому розтанути до однорідної маси.

Крок - 9
10

Вилийте шоколадний ганаш на деко і дайте йому охолонути, поки він не стане густим, але розтікаючимся.

Крок - 10
11

Щоб зібрати торт, розподіліть порцію ганаша на підставку для торта або блюдо, щоб утримати випічку на місці. Потім помістіть один шар торта і розподіліть третину ганаша зверху. Для зручності використовуйте невелику лопатку з поворотною ручкою і поворотний стіл для цієї частини, і важливо підтримувати його в чистоті між шарами.

Крок - 11
12

Помістіть ще один шар торта зверху, потім розподіліть раніше приготовлену яєчну суміш - хоча не використовуйте занадто багато, оскільки це змусить коржі ковзати. Повторюйте процес, поки у вас не буде 6 шарів пирога, 3 шари ганаша і 2 шари яєчного. Охолодіть торт не менше 30 хвилин в холодильнику.

Крок - 12
13

Для приготування безе залийте яєчні білки і цукор в жаростійку миску і поставте на каструлю з ледь киплячою водою. Використовуючи ручний електричний вінчик, збийте меренгу протягом не менше 5 хвилин на вогні, потім зніміть миску з вогню і збивайте ще 5 хвилин до отримання дуже густого безе. Розподіліть досить безе по верху і боків торта, щоб повністю покрити його.

Крок - 13
14

Помістіть залишену меренгу в кондитерський мішок, оснащений 14-міліметровим простим соплом, і помістіть залишившийся ганаш в інший мішок, забезпечений іншим 14-міліметровим соплом.

Крок - 14
15

Нанесіть на верхню частину торта чергуючі каплеподібні фігури безе і ганаша - зробіть кільце з крапель на зовнішньому краї, потім повторіть по колу до центру. Завершіть красивий торт Лебедине озеро, посипавши тертим шоколадом.

Крок - 15

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Рулька - покроковий рецепт, фото 1 Рулька 220 4 3 з 5 - детальніше -
Котлети свинячі - покроковий рецепт, фото 1 Котлети свинячі 60 4 3 з 5 - детальніше -
Картопля з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1 Картопля з м’ясом 80 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Мариновані баклажани - покроковий рецепт, фото 1 Мариновані баклажани 50 5 2 з 5 - детальніше -
Кесаділья - покроковий рецепт, фото 1 Кесаділья 25 4 2 з 5 - детальніше -
Брауні класичний до чаю - покроковий рецепт, фото 1 Брауні класичний до чаю 70 5 3 з 5 - детальніше -
Шашлик з печінки яловичини - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик з печінки яловичини 35 3 2 з 5 - детальніше -