Укр
Рус
Торти Випічка Українська кухня

Торт Київський

( 4.9231 4 526 26 оцінок)

3433 - переглядів
150 хвилин порцій - 7 складність - 4 з 5
Торт Київський - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Легендарний Київський торт підкорив чимало сердець! Цей торт став візитною карткою столиці України.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Торт Київський" (на 100 грам)

  • Білки7.6 гр.
  • Жири25.4 гр.
  • Вуглеводи30.2 гр.
  • Калорії391 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для випікання коржів для Київського торта, підготуйте дві форми діаметром 24 сантиметри зі знімними бортиками. Застеліть їх дно пергаментним папером. Фундук і мигдаль вам буде потрібно очистити від коричневої плівки. Залийте окропом горіхи на 10-15 хвилин. Злийте воду і зніміть плівку. Якщо вам не вдається цього зробити, залийте горіхи ще раз. Висушіть горіхи в духовці.

Крок - 1
02

Тепер потрібно подрібнити половину горіхів. Покладіть невелику кількість фундука та мигдалю в кавомолку. Насипте до них пару ложок цукру і подрібніть в крихту. Аналогічно поступіть з іншими горіхами.

Крок - 2
03

Подрібнені горіхи висипте в окрему глибоку ємність. До горіхової крихти додайте ванілін. Потім встановіть на бортики миски сито і просійте пшеничну муку. Перемішайте суху масу ложкою. Поки відставте в сторону.

Крок - 3
04

Вам знадобиться ще одна глибока суха миска. Відокремте в неї яєчні білки. За допомогою міксера почніть їх збивати. Під час збивання додайте до білків трохи лимонної кислоти.

Крок - 4
05

Коли білкова маса стала пишною і білою, не перестаючи працювати міксером, висипте до неї тонкою смугою, що залишився цукровий пісок. Збивайте білки з цукром до утворення стійких піків.

Крок - 5
06

Білки збиті, тепер прийшов час з'єднати їх із солодкою горіховою крихтою. Додавайте горіхову крихту невеликими порціями. Акуратно перемішайте масу вінчиком, щоб збиті білки не втратили свою пишність.

Крок - 6
07

Орехово-білкову масу розкладіть порівну на дві форми для випічки. Розрівняйте ложкою тісто по поверхні форм. Поставте форми в провітрювану духовку, попередньо розігріту до 110 градусів.

Крок - 7
08

Після закінчення часу приготування, вимкніть духовку і залиште форми з коржами в ній на 6 годин або поки вони повністю не охолонуть. Коли коржі охололи, вийміть їх з духовки. Акуратно відокремте ножем корж від бортика форми і вийміть його.

Крок - 8
09

Основа торта готова. Тепер приготуйте крем. На плиту поставте сотейник. Вилийте в нього молоко і висипте цукор. Увімкніть середню температуру і підігрівайте, постійно помішуючи, поки не розчиниться цукор.

Крок - 9
10

У невелику миску відокремте жовтки. Інтенсивно збийте вінчиком до спінювання. Додайте невеликими порціями гаряче молоко, при цьому ретельно перемішуючи масу. Перелийте жовтки з молоком в сотейник. Поставте на середній вогонь і підігрівайте, постійно помішуючи масу вінчиком.

Крок - 10
11

Підігрів масу, додайте в неї ванілін і сіль і знову перемішайте. Готуйте, поки маса почне загусати. Перелийте гарячу жовткова масу в миску. Накрийте миску харчовою плівкою так, щоб плівка стикалася з поверхнею маси, таким чином, на ній не зможе утворитися скоринка. Залиште до повного охолодження.

Крок - 11
12

Тепер поверніться до горіхів. Висипаючи частину залишків горіхів на обробну дошку. За допомогою ножа подрібніть, але не дуже дрібно. Нарізані горіхи пересипте в окрему миску.

Крок - 12
13

У глибоку миску покладіть вершкове масло. Залиште його на 15-20 хвилин при кімнатній температурі, щоб воно розм'якшилося. Коли масло стало м'яким, збийте його протягом 4-5 хвилин міксером на середній швидкості.

Крок - 13
14

Після того як масло перетворилося в однорідну масу, починайте вводити до нього жовткову масу невеликими порціями, продовжуючи збивати міксером.

Крок - 14
15

Від отриманого крему жовтуватого кольору, відберіть ложкою 1/3 частину в окрему ємність. Візьміть ще одну ємність поменше і відкладіть в неї три столові ложки крему - він знадобитися для прикраси.

Крок - 15
16

У залишившийся крем за бажанням додайте коньяк. Перемішайте. У ємність з 1/3 частиною крему просійте через ситечко какао. Перемішайте добре крем, щоб в ньому не було грудочок. Всі частини крему готові: один з додаванням алкоголю, другий з какао, а третій без добавок. Можна приступати до складання київського торта.

Крок - 16
17

Коржі повністю охололи. Покладіть один корж на велике блюдо. На корж викладіть крем з додаванням коньяку (залиште кілька ложок крему для змащування боків). І розрівняйте за допомогою лопатки або шпателя.

Крок - 17
18

На крем покладіть другий корж нерівною стороною вниз. Поставте торт ребром і змастіть боки спочатку залишеним кремом з коньяком, повертаючи коржі.

Крок - 18
19

Покладіть коржі. Візьміть крем з додаванням какао. Змастіть невеликою його частиною боки торта поверх жовтого крему. Поставте поруч з собою подрібнені раніше горіхи. Візьміть коржі долоньками зі сторін, які без крему і занурте змащені кремом боки в горіхову крихту, перевертаючи коржі як колесо.

Крок - 19
20

Нанесіть трохи крему на центр блюда, щоб в подальшому торт не ковзав. Покладіть коржі. Викладіть на них залишений крем з какао і розрівняйте по всій поверхні. Потім посипте краї торта горіховою крихтою.

Крок - 20
21

Тепер вам потрібно прикрасити торт. Традиційно це малюнок каштана. Викладіть жовтий крем в тюбик або кондитерський мішок з тонкою насадкою. Поверх коричневого крему нанесіть малюнок. До речі прикрасити торт «Київський» ви можете на свій розсуд. Готовий торт поставте в холодильник не менше ніж на 2-3 години.

Крок - 21

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Пюре - покроковий рецепт, фото 1 Пюре 30 5 1 з 5 - детальніше -
Холодець - покроковий рецепт, фото 1 Холодець 40 5 4 з 5 - детальніше -
Холодник дієтичний - покроковий рецепт, фото 1 Холодник дієтичний 45 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

М’ясна начинка для млинців - покроковий рецепт, фото 1 М’ясна начинка для млинців 40 4 2 з 5 - детальніше -
Шніцель - покроковий рецепт, фото 1 Шніцель 50 3 3 з 5 - детальніше -
Болоньєзе класичний - покроковий рецепт, фото 1 Болоньєзе класичний 70 3 3 з 5 - детальніше -
Тартар в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1 Тартар в домашніх умовах 45 1 2 з 5 - детальніше -