Ось назвіть мені хоч одну державу, яка б не мала якоїсь коронної або просто традиційної страви. Найчастіше, це десерти або кондитерські вироби. Тому, думаю, не відкрию для вас секрету, що саме торт Естерхазі є гордістю угорської, та й австрійської кухні, названий на честь одного з представників графського роду. Дуже смачний та ще й гарний торт Естерхазі - просто горіховий бум, на приготування якого доведеться, звичайно, трохи часу витратити, але результат все окупає з лишком.
Торт Естерхазі можна готувати з фундуком або з мигдалем, це вже залежить від смакових уподобань та й можливостей. Нітрохи не поступається за смаком випічка і з волоським горіхом, який ми з вами і будемо використовувати в нашому рецепті. Для початку приготуємо повітряний білковий крем. Для цього акуратно відокремлюємо в глибоку посудину яєчні білки, трохи їх охолоджуємо в холодильнику, це потрібно для того, щоб вони краще збивалися. Потім засипаємо до білків і за допомогою міксера збиваємо в пухку масу.
Так як ми будемо додавати в тісто волоські горіхи, їх, звичайно ж, необхідно підготувати заздалегідь. Горіхи трохи підсушуємо цілком або ж уже очищені від шкаралупи ядра горіхів злегка підсмажуємо в духовці на деку.
Після цього горіхи подрібнюємо досить дрібно за допомогою ножа або кавомолки та викладаємо в приготований білковий крем.
Потім досипаємо трохи борошна для штруделя і все перемішуємо в своєрідне, пастоподібні тісто.
На деко викладаємо лист пергаменту і малюємо коло, на який викладаємо частину тіста. Розправляємо рівномірно по формі круга і відправляємо в духовку, розігріту до 220 градусів. Випікаємо протягом 10 хвилин, а потім таким же чином випікаємо інші коржі, яких в цілому виходить 5 штук.
Тепер приступаємо до приготування заварного крему. Відокремлені раніше яєчні жовтки з'єднуємо в глибокій посудині з цукром і збиваємо міксером в легку піну.
Потім ставимо на плиту сотейник або каструлю з молоком, додаємо ванільний цукор, змішуємо трохи вінчиком і вливаємо поступово яєчні жовтки, постійно змішуючи. Додаємо ванільний цукор, помішуючи, заварюємо крем і відставляємо в сторону.
В окрему посудину викладаємо вершкове масло, засипаємо цукрову пудру і змішуємо з допомогою міксера.
Тепер додаємо туди подрібнені волоські горіхи, поливаємо невеликою кількістю ароматизатора рому, змішуємо міксером.
Після цього викладаємо в цю масу заварний крем і знову змішуємо з допомогою міксера. Далі додаємо желатин і ще раз добре перемішуємо.
А після цього приступаємо до формування торта. Кладемо на піднос або широке блюдо випечений корж і змащуємо приготованим кремом. Далі накриваємо другим коржем і знову крем. Таким чином перемащуємо, складаючи по черзі всі коржі, а також обмазуємо кремом боки торта.
Верхній шар нашого торта поливаємо розтопленим білим шоколадом і робимо павутинку з чорного шоколаду. По краях торта по колу робимо кремові фігурки у вигляді квітки, зверху яких викладаємо часточки волоських горіхів.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти