Укр
Рус
Торти Випічка Італійська кухня

Торт Естерхазі

( 4.9286 4 528 28 оцінок)

2973 - переглядів
120 хвилин порцій - 7 складність - 3 з 5
Торт Естерхазі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня, Українська кухня, Французька кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Ось назвіть мені хоч одну державу, яка б не мала якоїсь коронної або просто традиційної страви. Найчастіше, це десерти або кондитерські вироби. Тому, думаю, не відкрию для вас секрету, що саме торт Естерхазі є гордістю угорської, та й австрійської кухні, названий на честь одного з представників графського роду. Дуже смачний та ще й гарний торт Естерхазі - просто горіховий бум, на приготування якого доведеться, звичайно, трохи часу витратити, але результат все окупає з лишком.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Торт Естерхазі" (на 100 грам)

  • Білки0.3 гр.
  • Жири1.1 гр.
  • Вуглеводи96.9 гр.
  • Калорії400 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Торт Естерхазі можна готувати з фундуком або з мигдалем, це вже залежить від смакових уподобань та й можливостей. Нітрохи не поступається за смаком випічка і з волоським горіхом, який ми з вами і будемо використовувати в нашому рецепті. Для початку приготуємо повітряний білковий крем. Для цього акуратно відокремлюємо в глибоку посудину яєчні білки, трохи їх охолоджуємо в холодильнику, це потрібно для того, щоб вони краще збивалися. Потім засипаємо до білків і за допомогою міксера збиваємо в пухку масу.

Крок - 1
02

Так як ми будемо додавати в тісто волоські горіхи, їх, звичайно ж, необхідно підготувати заздалегідь. Горіхи трохи підсушуємо цілком або ж уже очищені від шкаралупи ядра горіхів злегка підсмажуємо в духовці на деку.

Крок - 2
03

Після цього горіхи подрібнюємо досить дрібно за допомогою ножа або кавомолки та викладаємо в приготований білковий крем.

Крок - 3
04

Потім досипаємо трохи борошна для штруделя і все перемішуємо в своєрідне, пастоподібні тісто.

Крок - 4
05

На деко викладаємо лист пергаменту і малюємо коло, на який викладаємо частину тіста. Розправляємо рівномірно по формі круга і відправляємо в духовку, розігріту до 220 градусів. Випікаємо протягом 10 хвилин, а потім таким же чином випікаємо інші коржі, яких в цілому виходить 5 штук.

Крок - 5
06

Тепер приступаємо до приготування заварного крему. Відокремлені раніше яєчні жовтки з'єднуємо в глибокій посудині з цукром і збиваємо міксером в легку піну.

Крок - 6
07

Потім ставимо на плиту сотейник або каструлю з молоком, додаємо ванільний цукор, змішуємо трохи вінчиком і вливаємо поступово яєчні жовтки, постійно змішуючи. Додаємо ванільний цукор, помішуючи, заварюємо крем і відставляємо в сторону.

Крок - 7
08

В окрему посудину викладаємо вершкове масло, засипаємо цукрову пудру і змішуємо з допомогою міксера.

Крок - 8
09

Тепер додаємо туди подрібнені волоські горіхи, поливаємо невеликою кількістю ароматизатора рому, змішуємо міксером.

Крок - 9
10

Після цього викладаємо в цю масу заварний крем і знову змішуємо з допомогою міксера. Далі додаємо желатин і ще раз добре перемішуємо.

Крок - 10
11

А після цього приступаємо до формування торта. Кладемо на піднос або широке блюдо випечений корж і змащуємо приготованим кремом. Далі накриваємо другим коржем і знову крем. Таким чином перемащуємо, складаючи по черзі всі коржі, а також обмазуємо кремом боки торта.

Крок - 11
12

Верхній шар нашого торта поливаємо розтопленим білим шоколадом і робимо павутинку з чорного шоколаду. По краях торта по колу робимо кремові фігурки у вигляді квітки, зверху яких викладаємо часточки волоських горіхів.

Крок - 12

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Булочки на сироватці - покроковий рецепт, фото 1 Булочки на сироватці 60 4 3 з 5 - детальніше -
Окрошка на сироватці - покроковий рецепт, фото 1 Окрошка на сироватці 60 6 3 з 5 - детальніше -
Бульйон з баранини - покроковий рецепт, фото 1 Бульйон з баранини 200 5 2 з 5 - детальніше -
Біфштекс з яйцем - покроковий рецепт, фото 1 Біфштекс з яйцем 35 2 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Вишня заморожена - покроковий рецепт, фото 1 Вишня заморожена 20 1 1 з 5 - детальніше -
Розсольник зі свининою - покроковий рецепт, фото 1 Розсольник зі свининою 45 4 3 з 5 - детальніше -
Трубочки прості - покроковий рецепт, фото 1 Трубочки прості 65 3 3 з 5 - детальніше -