Якщо ви хочете побалувати сім'ю смачною випічкою або готуєте для свята цікаве і незвичайне частування - тоді торт «Чорний ліс» це те, що вам потрібно.
Яйця розбийте і акуратно відокремте жовтки від білків. У глибоку миску додайте 4 яєчних жовтки і цукрову пудру. Збийте суміш міксером в однорідну густу піну.
Додайте просіяне борошно, мак, корицю, розпушувач для тіста і ром. Перемішуйте на невеликих оборотах міксера, потім додайте молоко і міксуйте до однорідного стану.
У зручну ємність додайте білки, що залишилися і дрібку солі. Збийте міксером до густої консистенції. Викладіть масу до основних інгредієнтів і акуратно перемішайте кондитерською лопаткою.
Для випікання можна використовувати одну або 2 форми. Якщо форма одна, готовий корж потрібно буде розрізати на 2, а по можливості на 3 частини. Запечені заготовки в двох формах діліть навпіл.
Попередньо застеліть дно і бічну частину формочок пергаментним папером і влийте в них тісто. Частування запікайте в розігрітій до 175 ° С духовці 30-40 хвилин. Готовність перевіряйте за допомогою зубочистки. Якщо після проколювання паличка суха, випічку можна діставати з печі.
Дайте коржам охолонути, після чого розріжте навпіл за допомогою нитки. Зробіть надріз ножем по всьому периметру, потім ниткою завершіть процес, як би зав'язуючи вузол. Таким чином, коржі будуть рівні і однакові. Білий шоколад розтопіть на паровій бані.
У чашу міксера або кухонної машини викладіть маскарпоне і додайте вершки. Міксуйте до стійких піків. Після чого невеликими порціями додавайте шоколад і продовжуйте збивати. Коли крем буде готовий, додайте ваніль і перемішайте.
Візьміть гарне велике блюдо і починайте збирати торт. Перший корж намажте кремом. Другий - вишневим або черешневим варенням без кісточок і кремом.
На наступний корж, верхівку і бічну частину торта нанесіть крем, що залишився і акуратно розрівняйте кондитерським шпателем.
Посипте торт сумішшю подрібнених і цілих макових зерен. Прикрасьте гілочками розмарину, евкаліптом і цукровими кульками. Смачний і дуже красивий десерт готовий. Приємного вам чаювання!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти