Укр
Рус
Торти Випічка Французька кухня

Торт Бите скло

( 4.9091 4 533 33 оцінки)

4220 - переглядів
90 хвилин порцій - 7 складність - 4 з 5
Торт Бите скло - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Дієта: Здорове харчування

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Страви без випічки

опис

Для любителів желе - дуже яскравий і барвистий торт, досить простий у приготуванні.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Торт Бите скло" (на 100 грам)

  • Білки2.9 гр.
  • Жири8.2 гр.
  • Вуглеводи14.4 гр.
  • Калорії139 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для заливки різних желе використовуйте скляні або пластикові контейнери. З них набагато простіше буде витягти застигле желе. Візьміть 4 контейнери. У кожен з них висипте желе з різними смаками і квітами (смаки вибирайте на свій розсуд, головне щоб був різний колір).

Крок - 1
02

Залийте суху масу желе в контейнерах гарячою водою, кількістю трохи меншою, ніж вказано в інструкції, щоб желе застигло напевно і було більш щільної консистенції. Розмішайте воду з сухою масою до повного її розчинення. Якщо ваші контейнери з кришками, накрийте їх. Дайте час охолонути желе до кімнатної температури, а вже потім поставте в холодильник для повного застигання.

Крок - 2
03

Поки желе застигає, приготуйте основну начинку. Поставте на невеликий вогонь сотейник. Вилийте в нього ананасовий сік і висипте цукор, трохи підігрійте. Перемішайте масу, щоб крупинки цукру повністю розчинилися.

Крок - 3
04

У підігрітий сік з цукром висипте пакетик желатину. Вимкніть вогонь. Постійно перемішуйте суміш до тих пір, поки повністю не розчиниться желатин.

Крок - 4
05

Коли желатин повністю розчинився, перелийте масу з сотейника в миску і додайте холодну воду. Перемішайте, таким чином, маса почне швидше остигати.

Крок - 5
06

В окрему глибоку миску висипаючи сухі вершки (їх можна замінити звичайними). Додайте до них молоко, ванільний екстракт і збийте міксером на високій швидкості до отримання густої і пишною вершкової маси.

Крок - 6
07

Збиті вершки перекладіть в миску з розчиненим желатином в ананасовому соку. Ретельно перемішайте масу. Поки відставте.

Крок - 7
08

Також потрібно приготувати основу для торта. Покладіть крекер або пісочне печиво в поліетиленовий пакет із застібкою. Подрібніть печиво в дрібну крихту, використовуючи качалку. Пересипте крихту в окрему миску.

Крок - 8
09

Для того, щоб скріпити крихту, вам необхідно додати в неї масло. Розтопіть в мікрохвильовій печі вершкове масло. Вилийте його в крихту і перемішайте.

Крок - 9
10

Пісочну крихту викладіть в роз'ємну форму. Розрівняйте по дну, придавлюючи основу ложкою, щоб добряче утрамбувати її.

Крок - 10
11

Коли різнобарвне желе застигло, наріжте його великими шматочками квадратами або ромбами. Щоб легко вийняти желе з контейнера, поставте його на кілька секунд в гарячу воду. Під впливом температури желе трохи розтане і ви вільно витягнете його ложкою. Нарізані різнокольорові шматочки желе перекладіть в вершкову масу. Ретельно все перемішайте, щоб кольори розподілилися по масі.

Крок - 11
12

У форму з основою з печива викладіть вершкову масу з різнокольоровими «стеклами». Розрівняйте поверхню ложкою, і поставте торт «Бите скло» в холодильник на 6-8 годин.

Крок - 12
13

Після того як торт застиг, акуратно, уздовж бортів форми «пройдіться» ножем або лопаткою, щоб відокремити краї торта від форми. Потім зніміть бортики рознімної форми.

Крок - 13
14

Торт «Бите скло» за бажанням прикрасьте збитими вершками. Вершки можна приготувати самостійно або скористатися покупними. Наріжте торт порційно і насолоджуйтеся разом з рідними і близькими.

Крок - 14

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Курячі котлети - покроковий рецепт, фото 1 Курячі котлети 60 4 3 з 5 - детальніше -
Картопля по-французьки - покроковий рецепт, фото 1 Картопля по-французьки 75 4 3 з 5 - детальніше -
Окрошка з редькою - покроковий рецепт, фото 1 Окрошка з редькою 40 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Желе шарами - покроковий рецепт, фото 1 Желе шарами 80 3 3 з 5 - детальніше -
Желе із соку - покроковий рецепт, фото 1 Желе із соку 50 3 3 з 5 - детальніше -
Класичні нагетси - покроковий рецепт, фото 1 Класичні нагетси 50 2 3 з 5 - детальніше -
Курка в томатному соусі з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Курка в томатному соусі з сиром 45 3 3 з 5 - детальніше -