Для любителів желе - дуже яскравий і барвистий торт, досить простий у приготуванні.
Для заливки різних желе використовуйте скляні або пластикові контейнери. З них набагато простіше буде витягти застигле желе. Візьміть 4 контейнери. У кожен з них висипте желе з різними смаками і квітами (смаки вибирайте на свій розсуд, головне щоб був різний колір).
Залийте суху масу желе в контейнерах гарячою водою, кількістю трохи меншою, ніж вказано в інструкції, щоб желе застигло напевно і було більш щільної консистенції. Розмішайте воду з сухою масою до повного її розчинення. Якщо ваші контейнери з кришками, накрийте їх. Дайте час охолонути желе до кімнатної температури, а вже потім поставте в холодильник для повного застигання.
Поки желе застигає, приготуйте основну начинку. Поставте на невеликий вогонь сотейник. Вилийте в нього ананасовий сік і висипте цукор, трохи підігрійте. Перемішайте масу, щоб крупинки цукру повністю розчинилися.
У підігрітий сік з цукром висипте пакетик желатину. Вимкніть вогонь. Постійно перемішуйте суміш до тих пір, поки повністю не розчиниться желатин.
Коли желатин повністю розчинився, перелийте масу з сотейника в миску і додайте холодну воду. Перемішайте, таким чином, маса почне швидше остигати.
В окрему глибоку миску висипаючи сухі вершки (їх можна замінити звичайними). Додайте до них молоко, ванільний екстракт і збийте міксером на високій швидкості до отримання густої і пишною вершкової маси.
Збиті вершки перекладіть в миску з розчиненим желатином в ананасовому соку. Ретельно перемішайте масу. Поки відставте.
Також потрібно приготувати основу для торта. Покладіть крекер або пісочне печиво в поліетиленовий пакет із застібкою. Подрібніть печиво в дрібну крихту, використовуючи качалку. Пересипте крихту в окрему миску.
Для того, щоб скріпити крихту, вам необхідно додати в неї масло. Розтопіть в мікрохвильовій печі вершкове масло. Вилийте його в крихту і перемішайте.
Пісочну крихту викладіть в роз'ємну форму. Розрівняйте по дну, придавлюючи основу ложкою, щоб добряче утрамбувати її.
Коли різнобарвне желе застигло, наріжте його великими шматочками квадратами або ромбами. Щоб легко вийняти желе з контейнера, поставте його на кілька секунд в гарячу воду. Під впливом температури желе трохи розтане і ви вільно витягнете його ложкою. Нарізані різнокольорові шматочки желе перекладіть в вершкову масу. Ретельно все перемішайте, щоб кольори розподілилися по масі.
У форму з основою з печива викладіть вершкову масу з різнокольоровими «стеклами». Розрівняйте поверхню ложкою, і поставте торт «Бите скло» в холодильник на 6-8 годин.
Після того як торт застиг, акуратно, уздовж бортів форми «пройдіться» ножем або лопаткою, щоб відокремити краї торта від форми. Потім зніміть бортики рознімної форми.
Торт «Бите скло» за бажанням прикрасьте збитими вершками. Вершки можна приготувати самостійно або скористатися покупними. Наріжте торт порційно і насолоджуйтеся разом з рідними і близькими.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти