Торт «Медовий» - популярний десерт з тонесеньких медових коржів, просочених сметанним кремом. У рецепті розповідається, як зробити класичний медовик своїми руками. Випічка виходить настільки ніжною, що буквально тане в роті.
Приготуйте тісто. З'єднайте в сотейнику цукор, нарізане шматочками вершкове масло і мед. Помішуючи, доведіть суміш до кипіння і варіть на середньо-слабкому вогні, поки цукор не розтане і злегка не потемніє (4-5 хвилин).
Всипте в загустілу масу харчову соду (суміш завирує і посвітлішає), перемішайте і зніміть з плити. Остудіть масу протягом 4-5 хвилин. Потім влийте туди ванільний екстракт, всипте сіль і перемішайте.
В окрему миску вбийте яйця і злегка збийте виделкою. Тонкою цівкою вливайте яйця в олійно-медову масу, весь час збиваючи вінчиком, щоб яйця не зварилися.
Просійте борошно і в 3 заходи всипте в суміш, що вийшла, кожен раз розмішуючи до однорідності. Має вийти густе тісто. В кінці вимісіть його руками і перекладіть на пріпилену борошном робочу поверхню.
Сформуйте з тіста ковбаску і розділіть на рівні частини за кількістю коржів (у нас 8). Кожен шматочок скачайте в кульку. Беріть шматочки по одному і прямо на пергаменті для випічки розгортайте в тонкий пласт. З пластів вирізуйте кола по діаметру торта, видаляючи зайве.
Зробіть кола в декількох місцях виделкою і відправляйте в попередньо розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 7 хвилин. Готові коржі перекладайте на решітку і остуджайте, а потім складайте стопкою. Зняті з коржів надлишки тіста теж запечіть в духовці: вони стануть в нагоді для декору.
Зробіть сметанно-вершковий крем. Надішліть в миску жирну сметану (бажано не менше 25%), додайте цукрову пудру і перемішайте ложкою або кулінарною лопаткою до однорідності. Влийте мед і ванільний екстракт і знову перемішайте.
Окремо збийте до пишності жирні вершки. Потроху викладайте збиті вершки в сметанну масу і акуратно, від низу до верху перемішуйте до однорідності.
Зберіть медовик. Капніть в центр блюда трохи крему, щоб коржі не ковзали. Покладіть на блюдо перший корж і щедро змастіть кремом.
Накрийте наступним коржем, знову змастіть кремом і продовжуйте так, поки коржі і крем не закінчилися (1 корж залиште для декору). Покрийте кремом верх і боки торта і відправте на ніч в холодильник.
Займіться декором. Запечені залишки коржів подрібніть блендером в дрібну крихту. Залишений корж наріжте невеликими однаковими трикутниками.
Прикрасьте торт. Присипте його знизу крихтою з коржів, зобразивши хвилі. Зверху відсадіть з кулінарного мішка збиті вершки, а між ними розташуйте вирізані з коржа трикутники. Гарний і смачний торт «Медовий» готовий. Подавайте його з гарячим чаєм і насолоджуйтеся!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти