Будь-яка господиня, котра готує хоча б раз в житті піцу, знає, що в ній важливі не тільки тісто і начинка, але, звичайно ж, соус. Більшість може сказати, що немає ніякої проблеми використовувати для цієї страви готовий кетчуп, що, в загальному то, простіше простого. Ні для кого не секрет, що в сучасних супермаркетах легко придбати дуже смачний і якісний соус. Але набагато цікавіше і тим більше, смачніше, можна приготувати соус самостійно в домашніх умовах, тим більше, що це зовсім не складно. Ось саме тому рекомендую приготувати відмінну заміну магазинному кетчупу - томатний соус для піци.
Одним з найголовніших умов якісного томатного соусу для піци - це помідори, які повинні бути стиглими, яскраво-червоними і ароматними. Тобто, для хорошого смаку всього на всього потрібні найпростіші продукти. До речі, можна для соусу використовувати і консервовані помідори, і в тому числі пасту з томатів, і, чесно кажучи, така заміна суттєво не зможе вплинути на загальний смак приправи. До того ж, томатне пюре містить в собі велику кількість вітамінів, що сприяє зміцненню вашого імунітету і допомагає покращувати роботу організму. Отже, ознайомилися трохи з рецептом, давайте приступимо до безпосереднього процесу, якщо ви хочете мати у себе в запасі універсальний соус для домашніх страв. Пару зубчиків часнику чистимо від лушпиння, обполіскувємо і нарізаємо дрібними шматочками.
У глибоку посудину викладаємо густу томатну пасту і заливаємо водою, яка повинна бути трохи теплою.
Після цього вливаємо туди ж оливкову олію і добре все змішуємо з допомогою металевого вінчика.
Далі кидаємо в цю ємність подрібнений часник і додаємо ароматні спеції. В першу чергу кидаємо подрібнений сушений орегано і базилік.
Після цього додаємо розмарин, попередньо розтертий в керамічній або дерев'яній ступці і все перемішуємо вінчиком.
Приготований соус накриваємо харчовою плівкою і залишаємо на кілька годин, щоб відмінно змішалися всі аромати, після чого переливаємо в скляну банку. Томатний соус для піци додасть готовій випічці неповторний смак і аромат, відмінно доповнивши власними смаковими якостями. Крім того, такий соус, приготований власними руками, ви зможете додавати до будь-яких страв, які найчастіше готуєте і вживаєте. Також домашній томатний соус можна зберігати в щільно закритій банці в холодильнику.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти