Укр
Рус
Томатний Соуси Англійська кухня

Томатний соус для піци

( 5.0000 5 58 8 оцінок)

1085 - переглядів
40 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Томатний соус для піци - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Англійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Будь-яка господиня, котра готує хоча б раз в житті піцу, знає, що в ній важливі не тільки тісто і начинка, але, звичайно ж, соус. Більшість може сказати, що немає ніякої проблеми використовувати для цієї страви готовий кетчуп, що, в загальному то, простіше простого. Ні для кого не секрет, що в сучасних супермаркетах легко придбати дуже смачний і якісний соус. Але набагато цікавіше і тим більше, смачніше, можна приготувати соус самостійно в домашніх умовах, тим більше, що це зовсім не складно. Ось саме тому рекомендую приготувати відмінну заміну магазинному кетчупу - томатний соус для піци.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Томатний соус для піци" (на 100 грам)

  • Білки1 гр.
  • Жири10.7 гр.
  • Вуглеводи6 гр.
  • Калорії129 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Одним з найголовніших умов якісного томатного соусу для піци - це помідори, які повинні бути стиглими, яскраво-червоними і ароматними. Тобто, для хорошого смаку всього на всього потрібні найпростіші продукти. До речі, можна для соусу використовувати і консервовані помідори, і в тому числі пасту з томатів, і, чесно кажучи, така заміна суттєво не зможе вплинути на загальний смак приправи. До того ж, томатне пюре містить в собі велику кількість вітамінів, що сприяє зміцненню вашого імунітету і допомагає покращувати роботу організму. Отже, ознайомилися трохи з рецептом, давайте приступимо до безпосереднього процесу, якщо ви хочете мати у себе в запасі універсальний соус для домашніх страв. Пару зубчиків часнику чистимо від лушпиння, обполіскувємо і нарізаємо дрібними шматочками.

Крок - 1
02

У глибоку посудину викладаємо густу томатну пасту і заливаємо водою, яка повинна бути трохи теплою.

Крок - 2
03

Після цього вливаємо туди ж оливкову олію і добре все змішуємо з допомогою металевого вінчика.

Крок - 3
04

Далі кидаємо в цю ємність подрібнений часник і додаємо ароматні спеції. В першу чергу кидаємо подрібнений сушений орегано і базилік.

Крок - 4
05

Після цього додаємо розмарин, попередньо розтертий в керамічній або дерев'яній ступці і все перемішуємо вінчиком.

Крок - 5
06

Приготований соус накриваємо харчовою плівкою і залишаємо на кілька годин, щоб відмінно змішалися всі аромати, після чого переливаємо в скляну банку. Томатний соус для піци додасть готовій випічці неповторний смак і аромат, відмінно доповнивши власними смаковими якостями. Крім того, такий соус, приготований власними руками, ви зможете додавати до будь-яких страв, які найчастіше готуєте і вживаєте. Також домашній томатний соус можна зберігати в щільно закритій банці в холодильнику.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Суп з галушками - покроковий рецепт, фото 1 Суп з галушками 40 5 3 з 5 - детальніше -
Гречана каша - покроковий рецепт, фото 1 Гречана каша 40 6 2 з 5 - детальніше -
М’ясо з грибами - покроковий рецепт, фото 1 М’ясо з грибами 60 4 3 з 5 - детальніше -
Свиняче серце - покроковий рецепт, фото 1 Свиняче серце 35 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Салат з шинкою шарами - покроковий рецепт, фото 1 Салат з шинкою шарами 45 5 3 з 5 - детальніше -
Солянка класична з ковбасою - покроковий рецепт, фото 1 Солянка класична з ковбасою 75 5 3 з 5 - детальніше -
Фрикадельки в томатному соусі - покроковий рецепт, фото 1 Фрикадельки в томатному соусі 55 3 2 з 5 - детальніше -