Укр
Рус
Томатний Соуси Французька кухня

Томатний соус з базиліком

( 4.7500 4 54 4 оцінки)

2433 - переглядів
45 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Томатний соус з базиліком - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

Посуд: На сковороді

опис

Як відомо багатьом, в кулінарії соуси є просто унікальним доповненням до всіляких страв, надаючи їм найрізноманітніші смакові фарби. І завдяки їм саме повсякденна страва може стати кулінарним шедевром. Серед всіх найпопулярніших соусів не менше привабливим і затребуваним є томатний соус, без якого просто не мислимі деякі страви, як наприклад, паста або піца. Сьогодні ми хочемо запропонувати рецепт дійсно смачної, а головне домашньої і натуральної заправки. Давайте спробуємо разом з вами зробити універсальний томатний соус з базиліком. Дуже ніжний, з легкою кислинкою і пікантним ароматом базиліка з часничком, простий в приготуванні, але відмінно доповнить багато ваших кулінарних виробів.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Томатний соус з базиліком" (на 100 грам)

  • Білки1.9 гр.
  • Жири5.1 гр.
  • Вуглеводи8.2 гр.
  • Калорії90 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Рецепт, який ми запропонували вашій увазі, абсолютно нескладний і бюджетний, до того ж, готується абсолютно однаково як в каструлі, так і в мультиварці. Для того, щоб приготований томатний соус з базиліком дійсно порадував вас незабутнім смаком і ароматом, потрібно вибрати якісні інгредієнти, зокрема соковиті і ароматні помідори. Тому, якщо захочете приготувати таку вкусняшку для зими, потрібно потурбуватися про цей запас, коли сезон натуральних і стиглих помідорів. Ну, а тепер пора братися за процес. Перш за все візьмемо цибулину, очистимо від лушпиння та дрібно нашаткуємо.

Крок - 1
02

Також дрібно нарізаємо очищені зубчики часнику. Тепер беремо стиглі великі помідори, добре промиваємо і видаляємо плодоніжки. Після цього нарізаємо невеликими шматочками.

Крок - 2
03

Далі ставимо на плиту сковорідку і вливаємо оливкову олію. Викладаємо в розігріту сковороду нашатковану цибулю і часник, пасеруємо до м'якості.

Крок - 3
04

Коли по кухні пошириться легкий часниковий аромат, додаємо в сковорідку скибочки помідорів.

Крок - 4
05

Тепер кидаємо трохи цукру і солимо, а також посипаємо меленим перцем.

Крок - 5
06

Після цього заливаємо все це томатним пюре і перемішуємо дерев'яною лопаткою. Готуємо соус, періодично помішуючи, на середньому вогні протягом 10 хвилин.

Крок - 6
07

По закінченню цього часу обриваємо жменю листя свіжого базиліка, обполіскуємо в холодній воді і дрібно шаткуємо.

Крок - 7
08

Потім нашатковану зелень додаємо в сковорідку, ще трохи перчимо, підсолюємо, перемішуємо і готуємо ще трохи. Готовий соус дуже добре підійде до пасти або пельменів, м'яса і птиці, а також непогано використовувати в приготуванні інших страв. А вже до шашлику точно підійде ідеально. Томатний соус з базиліком, приготований за нашим рецептом, можна зберігати в холодильнику кілька днів.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Овочевий суп - покроковий рецепт, фото 1 Овочевий суп 30 6 2 з 5 - детальніше -
Яловичина в соусі - покроковий рецепт, фото 1 Яловичина в соусі 55 2 3 з 5 - детальніше -
Шашлик з курки - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик з курки 40 3 3 з 5 - детальніше -
Курячі шлунки - покроковий рецепт, фото 1 Курячі шлунки 90 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Лазанья в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1 Лазанья в мультиварці 50 6 3 з 5 - детальніше -
Смачна мастика - покроковий рецепт, фото 1 Смачна мастика 50 1 3 з 5 - детальніше -
Штрудель з листкового тіста - покроковий рецепт, фото 1 Штрудель з листкового тіста 60 4 4 з 5 - детальніше -
Салат овочевий «Мономах» - покроковий рецепт, фото 1 Салат овочевий «Мономах» 35 3 3 з 5 - детальніше -