Як відомо багатьом, в кулінарії соуси є просто унікальним доповненням до всіляких страв, надаючи їм найрізноманітніші смакові фарби. І завдяки їм саме повсякденна страва може стати кулінарним шедевром. Серед всіх найпопулярніших соусів не менше привабливим і затребуваним є томатний соус, без якого просто не мислимі деякі страви, як наприклад, паста або піца. Сьогодні ми хочемо запропонувати рецепт дійсно смачної, а головне домашньої і натуральної заправки. Давайте спробуємо разом з вами зробити універсальний томатний соус з базиліком. Дуже ніжний, з легкою кислинкою і пікантним ароматом базиліка з часничком, простий в приготуванні, але відмінно доповнить багато ваших кулінарних виробів.
Рецепт, який ми запропонували вашій увазі, абсолютно нескладний і бюджетний, до того ж, готується абсолютно однаково як в каструлі, так і в мультиварці. Для того, щоб приготований томатний соус з базиліком дійсно порадував вас незабутнім смаком і ароматом, потрібно вибрати якісні інгредієнти, зокрема соковиті і ароматні помідори. Тому, якщо захочете приготувати таку вкусняшку для зими, потрібно потурбуватися про цей запас, коли сезон натуральних і стиглих помідорів. Ну, а тепер пора братися за процес. Перш за все візьмемо цибулину, очистимо від лушпиння та дрібно нашаткуємо.
Також дрібно нарізаємо очищені зубчики часнику. Тепер беремо стиглі великі помідори, добре промиваємо і видаляємо плодоніжки. Після цього нарізаємо невеликими шматочками.
Далі ставимо на плиту сковорідку і вливаємо оливкову олію. Викладаємо в розігріту сковороду нашатковану цибулю і часник, пасеруємо до м'якості.
Коли по кухні пошириться легкий часниковий аромат, додаємо в сковорідку скибочки помідорів.
Тепер кидаємо трохи цукру і солимо, а також посипаємо меленим перцем.
Після цього заливаємо все це томатним пюре і перемішуємо дерев'яною лопаткою. Готуємо соус, періодично помішуючи, на середньому вогні протягом 10 хвилин.
По закінченню цього часу обриваємо жменю листя свіжого базиліка, обполіскуємо в холодній воді і дрібно шаткуємо.
Потім нашатковану зелень додаємо в сковорідку, ще трохи перчимо, підсолюємо, перемішуємо і готуємо ще трохи. Готовий соус дуже добре підійде до пасти або пельменів, м'яса і птиці, а також непогано використовувати в приготуванні інших страв. А вже до шашлику точно підійде ідеально. Томатний соус з базиліком, приготований за нашим рецептом, можна зберігати в холодильнику кілька днів.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти