Укр
Рус
Томатний Консервування Російська кухня

Томатний соус на зиму

( 4.6667 4 53 3 оцінки)

719 - переглядів
55 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Томатний соус на зиму - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Цей чудовий томатний соус на зиму завжди виявиться під рукою в потрібний час. Тим більше, що соус з томатів натуральна і корисна їжа на 100%. У рецепті вказані легкодоступні і звичайні продукти, а готується соус дуже легко.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Томатний соус на зиму" (на 100 грам)

  • Білки3.7 гр.
  • Жири1.1 гр.
  • Вуглеводи18.4 гр.
  • Калорії100 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Зніміть з помідорів зелені хвостики (якщо вони там є), промийте їх під проточною холодною водою. Просушіть на паперовому або вафельному рушнику. Розріжте кожен помідор на чотири частини.

Крок - 1
02

Для приготування томатного соусу на зиму візьміть сорт тонкошкірих помідорів, щоб під час готування шкірка повністю розварилася або стала максимально м'якою. В іншому випадку ви можете зняти шкіру з помідорів. Потім акуратно виріжте місце плодоніжки.

Крок - 2
03

Нарізані помідори перекладіть в чашу блендера, щоб подрібнити їх. Також можливий варіант використання м'ясорубки.

Крок - 3
04

Накрийте чашу блендера кришкою і протягом декількох хвилин на високій швидкості подрібніть помідори до стану пюре. Готове помідорне пюре з блендера перелийте в глибоку каструлю, в якій ви плануєте варити соус.

Крок - 4
05

Ріпчасту цибулю очистіть. Сполосніть водою. Розріжте на кілька частин і покладіть в чашу блендера.

Крок - 5
06

Гострий перець, червоний і зелений болгарські перці також промийте. Розріжте спочатку на дві частини, щоб зручно було вийняти насіння і вирізати плодоніжки. Половинки перців розділіть тепер на шматочки поменше. Перекладіть нарізаний перець в чашу, де знаходиться цибуля.

Крок - 6
07

Накрийте чашу блендера кришкою і подрібніть овочі. Перекладіть овочеву масу в каструлю до томатів. І додайте до них пропущений через прес часник. Далі додавайте цукор, сіль і рослинне масло.

Крок - 7
08

Перемішайте всі інгредієнти дерев'яною лопаткою. Поставте каструлю на плиту і дайте час закипіти овочевій суміші на повільному вогні.

Крок - 8
09

Як тільки соус закипить, влийте в нього оцет, перемішайте і продовжуйте готувати близько 1 години на повільному вогні. Під час готування додайте в соус орегано і базилік. Знову все перемішайте. Залежно від ваших уподобань, ви можете додати в соус трохи цукру і солі.

Крок - 9
10

За час приготування соус зменшиться в обсязі і стане більш густим, так як з помідорів буде випаровуватися вода. Готовий томатний соус розлийте в простерилізовані банки і закрийте кришками. Дайте соусу охолонути до кімнатної температури. Зберігайте томатний соус в прохолодному місці. Смачного.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Вермішель - покроковий рецепт, фото 1 Вермішель 20 4 1 з 5 - детальніше -
Холодець м’ясний - покроковий рецепт, фото 1 Холодець м’ясний 100 4 4 з 5 - детальніше -
Холодець - покроковий рецепт, фото 1 Холодець 40 5 4 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Лікер домашній "Бейліз" - покроковий рецепт, фото 1 Лікер домашній "Бейліз" 25 1 2 з 5 - детальніше -
Бозбаш азербайджанський - покроковий рецепт, фото 1 Бозбаш азербайджанський 85 6 3 з 5 - детальніше -
Пиріжки в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Пиріжки в духовці 95 3 3 з 5 - детальніше -
Кава по-турецьки в турці - покроковий рецепт, фото 1 Кава по-турецьки в турці 15 1 2 з 5 - детальніше -