Укр
Рус
Сік Напої Бразильська кухня

Томатний сік (на зиму)

( 4.8750 4 58 8 оцінок)

838 - переглядів
60 хвилин порцій - 1 складність - 3 з 5
Томатний сік (на зиму) - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Бразильська кухня, Білоруська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Томатний сік - яскрава, смачна, корисна заготівля, яка використовується в безлічі страв. Ми пропонуємо нескладний і швидкий рецепт томатного соку на зиму, за яким напій виходить густим і ароматним. Він ідеально підходить для супів, підлив, соусів, пасти, піци і т. далі.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Томатний сік (на зиму)" (на 100 грам)

  • Білки1 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи8 гр.
  • Калорії32 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Щоб томатний сік вийшов густим і яскравим, використовуйте стиглі м'ясисті помідори червоного кольору. Томати вимийте і висушіть. Видаліть місце кріплення плодоніжки. З протилежного боку зробіть хрестоподібні надрізи

Крок - 1
02

Відріжте шматочок буряка, очистіть від шкірки і наріжте невеликими кубиками.

Крок - 2
03

Надішліть помідори в сотейник, додайте кубики буряка і влийте трохи води. Закрийте сотейник кришкою, поставте на сильний вогонь, дочекайтеся закипання води і зніміть з плити. Не забираючи кришку, дайте сотейнику охолонути. Потім відкрийте і остаточно остудіть помідори.

Крок - 3
04

Зніміть з томатів підняту шкірку, а самі помідори відправте в кухонний процесор або блендер і перебийте протягом приблизно 10 секунд.

Крок - 4
05

Отриману томатну масу через сито перелийте в більшу сталеву каструлю. Сито затримає насіння, щоб вони не потрапили в сік.

Крок - 5
06

Проробіть цю процедуру з усіма помідорами. В останню чергу відправте в сито зняті з томатів шкурки, з яких теж вичавіть ложкою або руками сік. Потім з сотейника вилийте в сито воду із залишками буряка і теж процідіть.

Крок - 6
07

Перемішайте вміст каструлі, додайте цукор і сіль, а потім поставте на плиту на сильний вогонь. Доведіть сік до кипіння і, помішуючи, варіть протягом 20 хвилин. Видаляйте ложкою утворену піну.

Крок - 7
08

Через 15 хвилин варіння томатний сік стане густішим і буде залишати на ложці слід. Це говорить про те, що він практично готовий. Додайте лимонну кислоту і перемішайте, щоб вона розчинилася.

Крок - 8
09

Проваріть ще 2 хвилини, зніміть каструлю з плити, розлийте сік по стерилізованих банках або пляшках і закрийте кришками. Домашній томатний сік на зиму готовий. Зберігайте його в темному прохолодному місці і використовуйте в різних стравах. Смачного!

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Бульйон з баранини - покроковий рецепт, фото 1 Бульйон з баранини 200 5 2 з 5 - детальніше -
Запіканка з макаронів з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Запіканка з макаронів з сиром 60 4 3 з 5 - детальніше -
Картопляне пюре - покроковий рецепт, фото 1 Картопляне пюре 35 3 2 з 5 - детальніше -