Ви коли-небудь замислювалися, як приготувати традиційний італійський томатний соус? Якщо так, то ви могли б знайти ідеальну відповідь на своє питання. Це просте приготування здатне додати величезний смак до нескінченного розмаїття страв, а також привнесе у ваш будинок тонкий і неповторний аромат італійської кухні.
Очистіть від лушпиння і дрібно наріжте часник. Поставте каструлю на середній вогонь, налийте в неї рослинне масло, додайте подрібнений часник і злегка обсмажте, поки він не придбає світло-коричневий колір.
Нахиліть каструлю, дайте маслу зібратися на одній стороні ємності і увібрати його шматком кухонного паперу.
Увімкніть вогонь, додайте в каструлю консервовані помідори, розділіть їх лопаткою на дрібні шматочки і перемішайте. Доведіть вміст каструлі до кипіння, зменшіть вогонь до мінімуму і накрийте ємність кришкою. Переконайтеся, що каструля залишена частково відкритою, щоб дозволити виходити пару; це сконцентрує соус (і аромат) понаднормово. Готуйте соус протягом 5 хвилин на слабкому вогні.
Коли цей час уникне, зніміть кришку, розмішайте соус і поставте на повільний вогонь. Надішліть кришку на місце і готуйте ще 5 хвилин. Як тільки і цей час мине, повторіть процес в останній раз, щоб завершити соус. 15 хвилин загального часу приготування, як правило, досить для невеликих кількостей соусу.
Останній крок, це додайте подрібнені листя базиліка в каструлю і розмішайте ретельно, щоб завершити соус. Не забудьте спробувати вміст каструлі і при необхідності відрегулювати сіль. Кращий спосіб видалити частину кислотності з утвореного соусу - це додати невелику кількість харчової соди (бікарбонат натрію) перед процесом закінчення приготування. Однак не додавайте занадто багато харчової соди, інакше соус придбає неприємний мильний смак.
Готовий томатний соус італійський викладіть в глибоку тарілку і подавайте до спагетті або з пастою. Можна так само цей чудовий соус використовувати в приготуванні піци. У будь-якому варіанті це надійний помічник на кухні.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти