Укр
Рус
Сік Напої Італійська кухня

Томатний сік

( 4.9355 4 531 31 оцінка)

4588 - переглядів
40 хвилин порцій - 1 складність - 3 з 5
Томатний сік - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня, Українська кухня, Болгарська кухня, Російська кухня

Дієта: Корисне харчування

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Для матусь та дітей: Для вагітних

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Сьогодні ми ділимося з вами здоровим і поживним рецептом томатного соку. Спробуйте цей поживний рецепт і поділіться своїми досягненнями з рідними.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Томатний сік" (на 100 грам)

  • Білки1 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи5 гр.
  • Калорії20 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Це дійсно просто. Вам не потрібно чистити помідори або видаляти їх ядро. Все, що вам потрібно зробити, це ретельно вимити під проточною водою, а потім нарізати помідори на великі часточки.

Крок - 1
02

У цьому рецепті краще використовувати м'ясисті помідори (наприклад, чорний Крим). Жодна кухня не обходиться без такого сорту томатів. Краще навіть не видаляти з помідорів шкірку. Якщо ви при нарізанні пошкодили шкірку помідорів, не лякайтеся. Або, якщо у вас будуть занадто м'які помідори, їх не обов'язково надто подрібнювати. Отже, нарізані часточками помідори покладіть в глибоку каструлю.

Крок - 2
03

Отже, у вас є помідори в каструлі. Надішліть ємність з томатами на плиту і варіть їх на слабкому вогні, постійно помішуючи приблизно 10-15 хвилин. Помідори в каструлі при варінні перетворяться в густу, практично однорідну масу. Залиште утворену томатну суміш трохи охолонути, потім пропустіть її через ситечко.

Крок - 3
04

Можна просто використовувати звичайний фільтр. Якщо вам не подобаються насіння помідорів, ви можете покласти в сито ще й марлю. Отже, перелийте підготовлену томатну суміш з каструлі в сито, поміщене в глибоку миску. Потім продовжуйте помішувати, і ви побачите, як виходить весь сік з помідорів. Постійно помішуйте і натискайте томатну масу. Те, що ви зберете в кінцевому підсумку, це макухи і стебла з томатів. А у вашій мисці виявиться сік.

Крок - 4
05

Далі викиньте з сита томатну макуху і стебла (якщо не будете використовувати), або покладіть їх у миску і використовуйте, як інгредієнт при приготуванні борщу або іншої першої страви. Тоді займіться приправленням свіжого томатного соку. Ви можете використовувати трохи морської солі. Зробіть невеликий тест на смак і визначте, чи потрібно вам ще додавати в сік сіль. Тепер сік готовий служити і охолоджуватися.

Крок - 5
06

Ви можете розлити томатний сік в заздалегідь простерилізовані банки або помістити в пакети і відправити в морозильну камеру і заморозити, щоб додати в солянку, суп чилі або для випічки. Він буде зберігатися 12 місяців в морозильній камері. І ось як подати простий томатний сік. Ви можете охолодити його і подавати свіжим, або зберігати в прохолодному місці в скляних банках, які герметично закручені, чи тримати в цих зручних сумках в морозильній камері. Це тільки один з овочів, який дає такий чудовий і корисний сік.  

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Шашлик з креветок - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик з креветок 60 4 2 з 5 - детальніше -
Картопляне рагу - покроковий рецепт, фото 1 Картопляне рагу 55 3 3 з 5 - детальніше -
Порційні курники - покроковий рецепт, фото 1 Порційні курники 75 4 3 з 5 - детальніше -
Вішісуаз з цибулі порей - покроковий рецепт, фото 1 Вішісуаз з цибулі порей 30 2 2 з 5 - детальніше -