Смачний, ароматний і освіжаючий томатний суп-пюре з вершками. Таку страву можна подавати гарячою на обід, або в холодному вигляді для легкого перекусу.
Поставте каструлю на середній вогонь і влийте томатний соус. Замінити соус можна консервованим томатом. У літній сезон, можна використовувати свіжі помідори. Вибирайте дуже стиглі плоди, без пошкоджень. Попередньо відваріть їх і перетріть через дрібнопористе сито.
Якщо ви готуєте суп-пюре зі свіжих помідорів, додайте до них цибулю. Очистіть пряність від лушпиння і наріжте максимально дрібно гострим ножем або натріть на дрібній тертці. Обсмажте цибулю на середньому вогні.
У сковороду з розігрітим рослинним маслом всипте подрібнену пряність і готуйте протягом 2-3 хвилин до золотистого кольору. Висипте цибулю до перетертих томатів і переміксуйте.
У каструлю з томатним соусом влийте курячий бульйон і перемішайте. Для приготування вегетаріанського або пісного супу, використовуйте овочевий бульйон. Додайте соєвий соус. Доведіть суміш до кипіння і всипте соду. Вона нейтралізує кислоту, перед додаванням молочного продукту.
Влийте в каструлю вершки. Жирність можна вибирати за своїми уподобаннями. Для отримання низькокалорійної страви, беріть нежирний продукт. Вершки можна замінити свіжим молоком.
Перемішайте суміш. Доведіть до кипіння, посоліть, додайте спеції і приправи за смаком. Зніміть каструлю з вогню.
Налийте суп в глибокі тарілки і подавайте на стіл з часниковими тостами, хлібцями або скибочками свіжого хліба. Щоб зробить суп більш ситним, додайте в страву відварну курятину. Приємного вам апетиту!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти