Тайська кухня не дарма має таку популярність по всьому світу, адже її страви відрізняються вишуканістю, оригінальністю і насиченістю смаків. Окремо слід приділити особливу увагу тайським супам під загальною назвою том ям. Тайські кулінари дійсно знають толк в смачній їжі, адже супи том ям одночасно дуже поживні і легкі. Яскравим представником цієї серії страв вважається суп том ям з куркою. Гостро-кислий смак, неймовірний аромат, відмінне поєднання продуктів робить цей суп справжнім делікатесом
Цю першу страву ми будемо готувати на основі курячого бульйону. Оскільки нам ще потрібно куряче філе, то пропонуємо взяти курячу грудку, але для того, щоб бульйон вийшов більш наваристим, можна додати ще пару крилець або гомілок. Отже, спочатку курятину миєму і складаємо в каструлю, потім заливаємо водою і ставимо на вогонь.
Також чистимо від шкірки моркву і ріжемо її крупно. Миємо стебло селери та нрізаємо невеликими кусками.
Додаємо ці овочі в каструлю і продовжуємо готувати. Коли вода закипить, краще зняти піну і зменшити вогонь. Після цього солимо за смаком і кидаємо лавровий лист.
Для курячого бульйону однієї години цілком достатньо, тому по закінченню цього часу знімаємо каструлю з вогню, дістаємо окремо курячу грудку нехай остигає, а сам бульйон проціджуємо через сито.
Тепер почнемо готувати сам суп. Виливаємо курячий бульйон в каструлю і ставимо на вогонь. Поки він закипає, миємо корінь імбиру і нарізаємо його кільцями (багато імбиру не потрібно, достатньо 5-6 кілець), також миємо свіжий коріандр і листя лайма.
Тепер дрібно шаткуємо листя і відрізаємо стеблинки від коріандру. Додаємо їх в каструлю.
Чистимо стебла лемонграса від зовнішнього листя і залишаємо тільки білу частину, яку нарізаємо на невеликі шматочки і кидаємо в каструлю.
Сюди ж добаляємо пластівці чилі і залишаємо все це готуватися на невеликому вогні 20 хвилин. Тим часом миємо гриби опенки зимние і відрізаємо від них корінці. За цей час куряча грудка вже охолола, тому нарізаємо її на кубики середнього розміру.
Перед тим, як закинути гриби в суп, за допомогою шумівки дістаємо з каструлі попередні інгредієнти, які варилися в ній. Тепер додаємо гриби і курку, наливаємо рибний соус.
Додаємо мелений коріандр і продовжуємо готувати на протязі 15 хвилин, періодично помішуючи. Поки суп вариться, нарізаємо листя коріандру і витиснемо сік зі свіжого лайма.
Коли гриби відваряться, вливаємо в суп вершки, постійно помішуючи його, потім кидаємо нашатковану кинзу (коріандр) і продовжуємо готувати кілька хвилин.
В кінці доливаємо сік лайма і масло чилі, перемішуємо все і залишаємо ще хвилин на 5, після чого знімаємо з вогню і даємо трохи настоятися.
Суп том ям з куркою готовий. Погодьтеся, нічого складного. Але результат не залишить байдужими ні вас, ні ваших домочадців або гостей, адже смак том ям гаю просто неймовірний. Переконайтеся самі, приготувавши цю першу страву самостійно.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти