Укр
Рус
Том ям Перші страви Китайська кухня

Том ям з куркою в мультиварці

( 4.9375 4 516 16 оцінок)

2202 - переглядів
75 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
Том ям з куркою в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Китайська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Будь-яка країна має свої традиційні страви, спробувавши їх, відразу хочеться знайти рецепт. Один з найпопулярніших тайських супів є том-ям. Існує безліч різновидів даного супу, але все ж приготування всіх їх дуже схоже. Як смачно приготувати том-ям з куркою, ще й в мультиварці, можна дізнатися зараз.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Том ям з куркою в мультиварці" (на 100 грам)

  • Білки2.8 гр.
  • Жири1 гр.
  • Вуглеводи1.6 гр.
  • Калорії28 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Сьогодні у нас в меню досить екзотичний, але дуже смачний тайський суп, тому ям. Готувати його ми будемо в мультиварці. Продукти для цього супу незвичайні для нас, але на щастя зараз їх можна купити в супермаркетах або в спеціалізованих магазинах. Для початку наллємо воду в каструлю мультиварки. Вода повинна бути очищеною, без домішок.

Крок - 1
02

Очищаємо корінь імбиру, також очищаємо лемонграсс. Його складно замінити, в дуже крайньому випадку цедрою лайма. Але краще все-таки використовувати саме його. Лемонграс і імбир нарізаємо невеликими шматочками. Кидаємо в воду.

Крок - 2
03

Туди ж додаємо листя муррайі і листя і стебла коріандру (кінзи). Муррайя це пряна рослина родом з Індії. У поєднанні з кінзою вона додасть екзотичний аромат нашому супу. Далі додамо готову томатну гостру пасту (або гострий соус). Вона служить основою тайського супу. Нашу пекучу і ароматну пасту додаємо до решти інгредієнтів. Все перемішаємо і виставляємо мультиварку на режим суп на одну годину. Закриваємо кришку і варимо поки 20 хвилин.

Крок - 3
04

Через 20 хвилин відкриваємо і додаємо наступні інгредієнти. Першими додамо гриби. Буде краще, якщо це буде солом'яний гриб. Якщо немає замініть іншими грибами, властивими азіатській кухні. Цілком підійдуть гливи. Добре перемішайте.

Крок - 4
05

Слідом ідуть шматочки тофу. Це не тільки замінить нам кокосове молоко, але і додасть свій особливий смак. Далі додаємо курку. Для цього її миємо й нарізаємо на порційні шматки. Акуратно викладаємо її в наш том ям.

Крок - 5
06

Який же тайський суп без морепродуктів. Обов'язково додаємо очищені креветки. Деякі тайці люблять залишати хвіст креветки в панцирі. Але для зручності краще очистити. Між іншим вам вирішувати.

Крок - 6
07

Черга ще за одним морепродуктом. Очищений кальмар нарізаємо шматочками і кидаємо в суп. Він не зіпсує смак нашого супу.

Крок - 7
08

І останнім додаємо перець чилі. Це дуже гострий суп. Залежно наскільки ви любите гостроту, скільки і додаєте цієї пекучої приправи. Візьмемо великі шматочки сушеного чилі.

Крок - 8
09

Ще раз мішаємо, закриваємо кришкою і варимо до готовності. Благо в мультиварці цей процес проходить швидше. Коли мультиварка охолола, відкриваємо кришку. У піалу наливаємо тому ям, так що б максимальна кількість різноманітних інгредієнтів туди потрапила.

Крок - 9
10

Доливаємо бульйоном і прикрашаємо нарізаною зеленню. Подаємо до столу і безсумнівно дивуємо своїх домочадців. Насичений, смачний, апетитний і пекучий  том ям з куркою, приготований в мультиварці.. Пробуйте і дивуйте.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Овсяна каша - покроковий рецепт, фото 1 Овсяна каша 25 4 2 з 5 - детальніше -
Котлети свинячі - покроковий рецепт, фото 1 Котлети свинячі 60 4 3 з 5 - детальніше -
Фрикадельки - покроковий рецепт, фото 1 Фрикадельки 45 4 2 з 5 - детальніше -
Картопля з м’ясом по-радянськи - покроковий рецепт, фото 1 Картопля з м’ясом по-радянськи 55 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Часникові грінки з білого хліба - покроковий рецепт, фото 1 Часникові грінки з білого хліба 35 5 2 з 5 - детальніше -
Грузинські хінкалі - покроковий рецепт, фото 1 Грузинські хінкалі 60 6 3 з 5 - детальніше -
Желе з сметани - покроковий рецепт, фото 1 Желе з сметани 60 3 3 з 5 - детальніше -
Щука по-ельзаськи - покроковий рецепт, фото 1 Щука по-ельзаськи 45 1 2 з 5 - детальніше -