Укр
Рус
Том ям Перші страви Китайська кухня

Том ям в мультиварці

( 4.9167 4 512 12 оцінок)

2630 - переглядів
50 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Том ям в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Китайська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В мультиварці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Супи тому ям характеризуються своїм гостро-кислим смаком, до складу їх входить багато продуктів, так як існують все-таки основні базові інгредієнти, які повинні бути присутніми в рецептурі цього супу. Щоб приготувати суп том ям в домашніх умовах, потрібно трохи повозитися. Але з появою такої помічниці на кухні, як мультиварка, цей процес може бути набагато простіше. Отже, давайте ж таки приготуємо разом суп том ям в мультиварці і сповна насолодимося й процесом, і фінальним результатом.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Том ям в мультиварці" (на 100 грам)

  • Білки4.7 гр.
  • Жири7.8 гр.
  • Вуглеводи4.4 гр.
  • Калорії112 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Почнемо з попередніх приготувань необхідних інгредієнтів. Для початку зваримо курячий бульйон. Для цього можна використовувати курячі гомілки або спеціальні набори для супів. Курятину заливаємо водою і ставимо на плиту. Коли вона закипить, зменшуємо вогонь, знімаємо піну, солимо, при необхідності перчимо і продовжуємо варити близько 40 хвилин.

Крок - 1
02

Готовий бульйон знімаємо з вогню, курятину дістаємо з каструлі, а сам бульйон можна процідити через сито. Далі займемося іншими продуктами. Отже, печериці миємо й чистимо при необхідності, а потім крупно нарізаємо.

Крок - 2
03

Також чистимо лемонграс: позбавляємося від зовнішнього листя і залишаємо тільки білу частину, яку промиваємо, а потім ріжемо стебла на кілька частин.

Крок - 3
04

Потім чистимо від шкірки корінь імбиру або галангала, якщо вам вдасться його дістати. Очищений корінь нарізаємо на тоненькі слайси.

Крок - 4
05

Тепер чистимо від насіння всередині болгарський перець, миємо його і нарізаємо соломкою. Після цього очищаємо цибулину від лушпиння, розрізаємо навпіл, а потім нарізаємо півкільцями.

Крок - 5
06

Зелену цибулю миємо й дрібно шаткуємо. Те ж саме робимо зі свіжою кінзою. Тепер зачищаємо куряче філе від плівок і жиру, нарізаємо його на тонкі шматочки.

Крок - 6
07

Ще потрібно помити лайм і натерти з нього цедру. Ну що ж, всі компоненти супу тому ям готові до подальшого використання, і ми приступаємо до приготування самого супу.

Крок - 7
08

У чашу мультиварки наливаємо кокосове молоко і курячий бульйон. Відразу кидаємо курятину, гриби, корінь імбиру, лемонграс, подрібнену кінзу, цедру лайма, помиті листя лайма, які можна порвати руками.

Крок - 8
09

Також додаємо ріпчасту цибулю і перець чилі. Потім кидаємо цукор, наливаємо рибний соус, лимонний сік і перемішуємо всі ці інгредієнти.

Крок - 9
10

Після цього закриваємо кришку мультиварки і включаємо режим «Тушкування» або «Суп» на 45 хвилин. Далі мультиварка впорається самостійно. Заглядати і перемішувати суп не потрібно, це чудо техніки приготує суп найкращим чином. За кілька хвилин до закінчення зазначеного часу готування, кидаємо в чашу болгарський перець і закриваємо кришку.

Крок - 10
11

Коли мультиварка видасть заповітний сигнал про завершення програми, почнемо готувати суп до подачі. У тарілку кидаємо зелену цибулю, наливаємо пів чайної ложки масла чилі і при бажанні ложку лимонного соку. Також додаємо трошки свіжої кінзи. Після цього наливаємо наш супчик так, щоб всі компоненти виявилися в тарілці. Суп том ям в мультиварці виходить неймовірно ніжним і ароматним. Пригощайте своїх гостей і домочадців цією оригінальною першою стравою.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Харчо - покроковий рецепт, фото 1 Харчо 60 5 3 з 5 - детальніше -
Класичний цибулевий суп - покроковий рецепт, фото 1 Класичний цибулевий суп 75 7 4 з 5 - детальніше -
Тефтелі з підливою - покроковий рецепт, фото 1 Тефтелі з підливою 35 5 3 з 5 - детальніше -
Фрикадельки - покроковий рецепт, фото 1 Фрикадельки 45 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Багет - покроковий рецепт, фото 1 Багет 150 1 3 з 5 - детальніше -
Холодник (холодний борщ) - покроковий рецепт, фото 1 Холодник (холодний борщ) 35 5 3 з 5 - детальніше -
Картопляні нагетси - покроковий рецепт, фото 1 Картопляні нагетси 50 2 2 з 5 - детальніше -