Укр
Рус
Тісто Випічка Українська кухня

Тісто для домашньої локшини

( 4.8148 4 527 27 оцінок)
3386 - переглядів
30 хвилинпорцій - 1складність - 2 з 5
Тісто для домашньої локшини - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Тісто для домашньої локшини з яєць. Якщо ви любите локшину і готові зробити щось домашнє, то спробуйте цей простий рецепт. Тут вказано про тип борошна, співвідношення рідини і про те, як замісити і відварити локшину простішим смачним способом.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Тісто для домашньої локшини" (на 100 грам)

  • Білки4.6 гр.
  • Жири1.7 гр.
  • Вуглеводи25.2 гр.
  • Калорії137 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Розбийте курячі яйця в миску і додайте достатньо води, щоб отримати однорідну рідку масу. Змішайте трохи утворену суміш і відставте на час в сторону.

Крок - 1
02

В іншій мисці змішайте заздалегідь просіяне борошно з сіллю. Потім поступово влийте підготовлену яєчну суміш в сипучу масу і акуратно все перемішайте.

Крок - 2
03

Використовуючи руки, почніть місити утворилася суміш в мисці, поки все не збереться в суцільний шматок тіста близько 10 хвилин. Це повинно вийти жорстке і тверде тісто, дайте йому час. (Не додавайте більше води, коли ви бачите, що тісто важке під час замісу, просто продовжуйте місити, і це зійде разом). 

Крок - 3
04

Викладіть тісто на присипаний борошном стіл, розкачайте за допомогою качалки в квадрат і накрийте його липкою плівкою. Залиште відпочити тісту під плівкою приблизно на 30 хвилин.

Крок - 4
05

Потім знову зберіть тісто в грудку, знову розкачайте в ще тонший квадрат, близько 10 хвилин. Накрийте знову тісто липкою плівкою і залиште відпочити на 30 хвилин. Приготоване тісто для домашньої локшини можна зберігати до 3 днів в холодильнику, загорнуте в харчову плівку. А можна навіть заморозити і використовувати в будь-який зручний для вас час.

Крок - 5
06

Після цього розкачайте тісто для домашньої локшини товщиною близько 1-2 мм. Потім покрийте обидва боки тіста щедрою кількістю борошна, щоб запобігти злипанню. Складіть тісто на 4 частини, не натискаючи на нього.

Крок - 6
07

Використовуючи гострий ніж, наріжте 2 мм смужки. Потім посипте більше борошна і перемішайте, щоб запобігти злипанню локшини. Доведіть воду в каструлі до кипіння разом з сіллю і харчовою содою. Покладіть локшину і відваріть 2-3 хвилини або до повної готовності. Злийте локшину і обполосніть під холодною водою.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Смажені вареники - покроковий рецепт, фото 1 Смажені вареники 45 3 3 з 5 - детальніше -
Біфштекс на грилі - покроковий рецепт, фото 1 Біфштекс на грилі 40 4 3 з 5 - детальніше -
Чізкейк з полуницею - покроковий рецепт, фото 1 Чізкейк з полуницею 50 4 3 з 5 - детальніше -
Класична лазанья в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1 Класична лазанья в мультиварці 80 4 3 з 5 - детальніше -