Укр
Рус
Тістечка Десерти Українська кухня

Тістечко заварне

( 4.8750 4 516 16 оцінок)

1642 - переглядів
90 хвилин порцій - 4 складність - 4 з 5
Тістечко заварне - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Сподіваємося вам сподобається рецепт свіжого заварного тістечка. Легке і хрустке, а внутрішній крем вишуканий і ніжний. Обов'язково спробуйте.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Тістечко заварне" (на 100 грам)

  • Білки5.1 гр.
  • Жири9.2 гр.
  • Вуглеводи18.4 гр.
  • Калорії188 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Неглибокий сотейник помістіть на плиту, налийте в нього трохи води і покладіть вершкове масло. Потім трохи присоліть і на слабкому вогні варіть вміст сотейника, постійно мішаючи, до повного розчинення масла.

Крок - 1
02

Далі засипте в киплячу олію з водою просіяне борошно і на самому маленькому вогні, а може і зовсім без нього, постійно заважаючи кухонною лопаткою, перемішайте вміст миски, до утворення однорідної густої маси (обов'язково без грудок).

Крок - 2
03

Коли мука рівномірно ввібрала воду і суміш стала липкою, увімкніть вогонь. Продовжуйте розмішувати суміш на середньому вогні до утворення еластичної однорідної суміші. Перекладіть цю суміш в глибоку миску.

Крок - 3
04

Перемішайте суміш лопаткою і трохи охолодіть, а потім поступово додайте заздалегідь збите куряче яйце. Додавайте збите яйце порційно, щоб воно краще впитувалося і утворювало тісто потрібної нам консистенції (досить в'язке і липке).

Крок - 4
05

Далі застеліть невелике деко пергаментним папером. Потім посипте края чашки діаметром приблизно 5 см борошном або крохмалем. Потім, в якості орієнтира для майбутньої форми тістечка, зробіть кола чашкою, в які рідке тісто буде поміщено на пергаментний папір.

Крок - 5
06

Тепер помістіть утворене раніше рідке тісто в кондитерський пакет. Видавіть суміш з пакета в раніше підготовлені контури, сформувавши так звані круглі заготовки. Повторіть процес, заповнюючи кожен кружок.

Крок - 6
07

Потім змочіть палець водою і натисніть на кожну вершину рідкого тіста, утворюючи більш приємну форму заготівкам. Далі за допомогою розприскувача або кондитерським пензлем ретельно змочіть всі заготовки водою, щоб уникнути підгоряння при випіканні.

Крок - 7
08

Помістіть деко в духовку, попередньо нагріту до 200 градусів, і випікайте близько 30 хвилин. Надішліть запечені заварні тістечка на охолоджуючу підставку і повністю остудіть.

Крок - 8
09

А самі займіться приготуванням крему для тістечка. Розріжте ванільний стручок навпіл уздовж і очистіть його тильною стороною ножа, витягуючи насіння.

Крок - 9
10

Неглибоку каструлю з молоком помістіть на плиту, киньте в неї подрібнений ванільний стручок, перемішайте і поступово нагрівайте його на повільному вогні. Коли молоко закипить, вимкніть вогонь.

Крок - 10
11

Далі в миску по черзі розбийте курячі яйця і трохи збийте. Потім засипте цукор і за допомогою вінчика або міксера збивайте вміст миски до утворення однорідної маси (більш світлого відтінку).

Крок - 11
12

Далі додайте в миску просіяне борошно з кукурудзяним крохмалем ще раз все добре перемішайте. Потім поступово залийте в ємність, раніше підготовлену молочно - ванільну суміш і знову все змішайте.

Крок - 12
13

Тепер пропустіть утворену суміш через сито в глибоку каструлю і відправте на плиту. Варіть, постійно помішуючи, поки крем не загусне. Коли крем почне утворювати бульбашки, вимкніть вогонь.

Крок - 13
14

Помістіть приготований крем в лоток, накрийте харчовою плівкою і відправте в холодне місце для охолодження.

Крок - 14
15

В окрему миску залийте високої жирності вершки, засипте цукор і міксером збийте все, до утворення густої однорідної маси.

Крок - 15
16

Потім охолоджений крем відправте в ємність і перемішайте, щоб злегка пом'якшити. Далі додайте збиті вершки і ретельно змішайте.

Крок - 16
17

Тепер починайте формувати саме тістечко. Для цього зробіть діагональний розріз в кожному заварному тісті. Помістіть кондитерський крем в пакет, злегка стисніть, щоб видалити повітря зсередини, а потім розкрийте надрізані тістечка і видавіть в них достатню кількість крему.

Крок - 17
18

Готове заварне тістечко викладіть на гарне блюдо, присипте цукровою пудрою і пригощайте своїх рідних або гостей.

Крок - 18

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Паста болоньєзе - покроковий рецепт, фото 1 Паста болоньєзе 40 4 3 з 5 - детальніше -
Закусочний торт з хліба - покроковий рецепт, фото 1 Закусочний торт з хліба 35 4 2 з 5 - детальніше -
Печиво «Дитинство» - покроковий рецепт, фото 1 Печиво «Дитинство» 35 3 3 з 5 - детальніше -