Сподіваємося вам сподобається рецепт свіжого заварного тістечка. Легке і хрустке, а внутрішній крем вишуканий і ніжний. Обов'язково спробуйте.
Неглибокий сотейник помістіть на плиту, налийте в нього трохи води і покладіть вершкове масло. Потім трохи присоліть і на слабкому вогні варіть вміст сотейника, постійно мішаючи, до повного розчинення масла.
Далі засипте в киплячу олію з водою просіяне борошно і на самому маленькому вогні, а може і зовсім без нього, постійно заважаючи кухонною лопаткою, перемішайте вміст миски, до утворення однорідної густої маси (обов'язково без грудок).
Коли мука рівномірно ввібрала воду і суміш стала липкою, увімкніть вогонь. Продовжуйте розмішувати суміш на середньому вогні до утворення еластичної однорідної суміші. Перекладіть цю суміш в глибоку миску.
Перемішайте суміш лопаткою і трохи охолодіть, а потім поступово додайте заздалегідь збите куряче яйце. Додавайте збите яйце порційно, щоб воно краще впитувалося і утворювало тісто потрібної нам консистенції (досить в'язке і липке).
Далі застеліть невелике деко пергаментним папером. Потім посипте края чашки діаметром приблизно 5 см борошном або крохмалем. Потім, в якості орієнтира для майбутньої форми тістечка, зробіть кола чашкою, в які рідке тісто буде поміщено на пергаментний папір.
Тепер помістіть утворене раніше рідке тісто в кондитерський пакет. Видавіть суміш з пакета в раніше підготовлені контури, сформувавши так звані круглі заготовки. Повторіть процес, заповнюючи кожен кружок.
Потім змочіть палець водою і натисніть на кожну вершину рідкого тіста, утворюючи більш приємну форму заготівкам. Далі за допомогою розприскувача або кондитерським пензлем ретельно змочіть всі заготовки водою, щоб уникнути підгоряння при випіканні.
Помістіть деко в духовку, попередньо нагріту до 200 градусів, і випікайте близько 30 хвилин. Надішліть запечені заварні тістечка на охолоджуючу підставку і повністю остудіть.
А самі займіться приготуванням крему для тістечка. Розріжте ванільний стручок навпіл уздовж і очистіть його тильною стороною ножа, витягуючи насіння.
Неглибоку каструлю з молоком помістіть на плиту, киньте в неї подрібнений ванільний стручок, перемішайте і поступово нагрівайте його на повільному вогні. Коли молоко закипить, вимкніть вогонь.
Далі в миску по черзі розбийте курячі яйця і трохи збийте. Потім засипте цукор і за допомогою вінчика або міксера збивайте вміст миски до утворення однорідної маси (більш світлого відтінку).
Далі додайте в миску просіяне борошно з кукурудзяним крохмалем ще раз все добре перемішайте. Потім поступово залийте в ємність, раніше підготовлену молочно - ванільну суміш і знову все змішайте.
Тепер пропустіть утворену суміш через сито в глибоку каструлю і відправте на плиту. Варіть, постійно помішуючи, поки крем не загусне. Коли крем почне утворювати бульбашки, вимкніть вогонь.
Помістіть приготований крем в лоток, накрийте харчовою плівкою і відправте в холодне місце для охолодження.
В окрему миску залийте високої жирності вершки, засипте цукор і міксером збийте все, до утворення густої однорідної маси.
Потім охолоджений крем відправте в ємність і перемішайте, щоб злегка пом'якшити. Далі додайте збиті вершки і ретельно змішайте.
Тепер починайте формувати саме тістечко. Для цього зробіть діагональний розріз в кожному заварному тісті. Помістіть кондитерський крем в пакет, злегка стисніть, щоб видалити повітря зсередини, а потім розкрийте надрізані тістечка і видавіть в них достатню кількість крему.
Готове заварне тістечко викладіть на гарне блюдо, присипте цукровою пудрою і пригощайте своїх рідних або гостей.
Випадкові рецепти