Побалувати рідних ласунів простою смакотою можна за допомогою тістечка з печива. Приготувати десерт - суцільне задоволення, на всю роботу потрібно приблизно пів години, ще трохи часу для просочення. Підсумок порадує всіх обов'язково.
У невелику миску розімніть руками галетное печиво (можна використовувати і інше пісочне). Сильно мілко не кришіть, найоптимальніший розмір, приблизно на шість частин кожну печеньку.
Далі в неглибоку миску засипте шоколадну стружку або ж розламайте на часточки плитку темного шоколаду. Покладіть в миску до шоколаду шматки вершкового масла і на паровій бані (бажаніше) або за допомогою мікрохвильової печі розтопіть вміст, до утворення однорідної досить рідкої маси.
Потім залийте в миску з шоколадною сумішшю трохи згущеного молока і кухонною лопаткою ретельно все перемішайте до об'єднання інгредієнтів.
Утвореною шоколадно-молочною сумішшю залийте розбите печиво в мисці і акуратно перемішайте, щоб кожен шматочок печива ретельно просочився залитою масою. Але надовго не залишайте залите печиво, так як воно може повністю розм'якти і тоді буде непридатним для створення бажаної страви.
Далі акуратно застеліть глибоку форму для випічки пергаментним папером так, щоб заховати і бічні частини ємності. Тепер залийте раніше підготовлену масу з печива з шоколадом і ложкою, акуратно притрамбовуючи, розрівняйте масу по всій формі. Верх рясно полийте шоколадно-молочним кремом.
Далі загорніть майбутню страву у формі повністю пергаментним папером і надішліть охолоджуватися на всю ніч (не менше 6 годин) в холодильник для застигання.
Після закінчення зазначеного часу, дістаньте готову страву з холодильника, наріжте тістечко з печива на невеликі порції, викладіть на тарілочки і подавайте рідним до солодкого столу. Насолоджуйтеся з задоволенням. Зберігати тістечко бажано в холодильнику, щоб шоколад не танув і, таким чином, печиво не розм'якло, і не втратило необхідну красиву форму.
Випадкові рецепти