Тістечко - це кращі ласощі багатьох ласунів. Такою смакотою завжди захоплюються, зазвичай і дорослі, і малі. Добре, що сучасні магазини і торгові точки не страждають їх відсутністю і різноманітністю. Приготувати смачне тістечко можна і в домашніх умовах, експериментуйте і переконуйтеся.
У глибоку миску засипте цукрову пудру (якщо немає, можна використовувати просто цукор), додайте вершкове масло (можна навіть не розтоплювати) і за допомогою міксера добре все перемішайте.
Потім вбийте в миску по одному, продовжуючи збивати міксером, курячі яйця, до утворення однорідної не надто густої маси. Далі додайте в ємність шоколадний сироп або ж заздалегідь розтоплений темний шоколад і ще раз все добре перемішайте.
Тепер поступово засипте в миску борошно і міксером або кухонної лопаткою збийте все до утворення рідкого тіста (стежте за тим, щоб не траплялися в тесті грудочки з борошна).
Далі змастіть неглибоку форму для випічки вершковим маслом і залийте в неї раніше приготоване рідке тісто. Надішліть форму в попередньо розігріту до 200 градусів духовку і випікайте приблизно 30 хвилин. Потім витягніть готовий бісквіт з духовки і залиште на нетривалий час, щоб охолонув.
Тим часом в глибоку миску засипте цукрову пудру, викладіть вершкове масло і залийте трохи харчового барвника (колір ви визначаєте самі). Багато хто замість барвника використовують лікер або трохи коньяку, вирішувати вам. Далі міксером все ретельно перемішайте до утворення досить густого крему. Тепер промажте утвореним масляним кремом вже остиглий бісквіт.
Далі неглибоку миску помістіть на парову баню, вкладіть в неї подрібнений темний шоколад, вершкове масло і розтопіть вміст до однорідної рідкої маси, постійно помішуючи.
Утворився шоколадний крем, яким рясно полийте шар масляного крему, рівномірно розподіливши по всій формі. Потім накрийте форму для випічки кришкою або харчовою плівкою і відправте на досить тривалий час в холодильник.
Після закінчення часу наріжте застигле тістечко, приготовлене в домашніх умовах на рівні порції, і подавайте до святкового столу.
Випадкові рецепти