Укр
Рус
Тістечка Десерти Російська кухня

Тістечко Шу

( 4.7857 4 514 14 оцінок)

1595 - переглядів
50 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Тістечко Шу - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Всім відомо, що лише справжній цінитель солодкого зуміє відрізнити тістечко «Шу» від уже звичних профітролей. На перший погляд «Шу» - просте тістечко, але подивившись всередину, посмакувавши легким кремом, ви точно віддасте першість серед десертів цій страві.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Тістечко Шу" (на 100 грам)

  • Білки5.4 гр.
  • Жири20.1 гр.
  • Вуглеводи23.2 гр.
  • Калорії298 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У глибоку миску викладіть шматки вершкового масла, і за допомогою кухонної лопатки розімніть його в так звану пасту. Потім засипте в миску з маслом цукор або цукрову пудру і ще раз все ретельно перемішайте, до повного розчинення цукру і утворення однорідної кремоподобної маси.

Крок - 1
02

Далі в цю ж миску просійте пшеничну муку і ще раз лопаткою добре все перемішайте, до загусання вмісту ємкості і утворення не дуже густого тіста.

Крок - 2
03

Викладіть утворене тісто на лист пергаментного паперу, зверху укрийте ще одним аркушем паперу і за допомогою качалки розкачайте це тісто в досить тонкий пласт. Залиште на деякий час.

Крок - 3
04

А самі помістіть невеликий сотейник на плиту, укладіть в нього вершковий сир (або сиркову масу), посипте ванільним цукром і на слабкому вогні варіть вміст, постійно мішаючи, до розчинення сиру і утворення не дуже густої суміші.

Крок - 4
05

Тепер зніміть сотейник з плити і відразу ж засипте в гарячу сиркову масу просіяне борошно. Продовжуйте активно змішувати все кухонною лопаткою, до об'єднання всіх інгредієнтів і утворення маси густої консистенції.

Крок - 5
06

Тепер відправте ще раз сотейник на плиту і на самому слабкому вогні приваріть його вміст, постійно мішаючи, близько 3 хвилин. А далі зніміть з вогню, трохи охолодіть і поступово залийте в сотейник курячий жовток, постійно перемішуючи. Повинна вийти в'язка, більш рідка однорідна маса.

Крок - 6
07

Помістіть масу, що утворилася в кондитерський мішок і видавіть на попередньо застелений пергаментним папером деко невеликого розміру так звані печеньки.

Крок - 7
08

Тепер за допомогою чарки або спеціальної форми виріжте (необхідного діаметра) з раніше підготовленого сирного тіста невеликі кола. Покладіть кожне коло з тіста на свою печеньку (легко притиснувши). Надішліть деко з майбутнім тістечком, в попередньо розігріту духовку до 170 градусів, на 15-17 хвилин.

Крок - 8
09

А самі займіться кремом-начинкою для тістечка. У глибоку миску помістіть вершковий сир, полийте ванільною пастою (або екстракт ванілі) і добре кухонною лопаткою перемішайте. Потім залийте в миску високої жирності вершки і ще раз все змішайте, до утворення однорідної не надто густої маси.

Крок - 9
10

Тепер в кожній випеченій і вже остигнулій печінці зробіть за допомогою спеціального кондитерського ножа невеликі отвори. Помістіть раніше підготовлений крем в кондитерський пакет і з його допомогою залийте крем в отвори кожної пірожинкі.

Крок - 10
11

Готове тістечко шу викладіть на гарне блюдо, присипте цукровою пудрою і поспішайте пригостити гостей або своїх рідних і близьких.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Хліб в хлібопічці - покроковий рецепт, фото 1 Хліб в хлібопічці 170 1 2 з 5 - детальніше -
Овочі, запечені в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Овочі, запечені в духовці 45 3 2 з 5 - детальніше -
Вафельний торт (Pischinger) - покроковий рецепт, фото 1 Вафельний торт (Pischinger) 30 4 2 з 5 - детальніше -
Курка з рисом в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1 Курка з рисом в мультиварці 120 5 3 з 5 - детальніше -