Укр
Рус
Тістечка Десерти Італійська кухня

Тістечко Павлова

( 4.7778 4 59 9 оцінок)

1719 - переглядів
50 хвилин порцій - 2 складність - 3 з 5
Тістечко Павлова - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

В основі цього вишуканого десерту лежить поєднання безе і свіжих ягід. Названі ці ласощі на честь відомої балерини Анни Павлової, адже виходить тістечко Павлова таким же витонченим, повітряним і ніжним, як балетний танок. Це насправді неймовірний десерт, витончений і сліпуче красивий. Тістечко Павлова відоме по всьому світу вже багато років і не втрачає своєї популярності до цих пір. Крім всіх перерахованих переваг цього десерту, ще одним важливим аргументом є простота в приготуванні, адже все геніальне дійсно просто.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Тістечко Павлова" (на 100 грам)

  • Білки3.6 гр.
  • Жири7 гр.
  • Вуглеводи33.7 гр.
  • Калорії221 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Основу тістечка Павлова становить меренга або як прийнято у нас говорити безе. Давайте ж насамперед його і приготуємо. Для цього спочатку потрібно відокремити яєчні білки. Робити це рекомендуємо максимально акуратно, адже при попаданні хоча б найменшої частинки жовтка, білки можуть просто не збитися.

Крок - 1
02

Отже, тепер помістимо білки в чашу міксера або ж в глибоку миску, якщо у вас ручний міксер. Дуже важливо, щоб посуд, в якій ви будете збивати білки, а також вінчики були теж абсолютно сухими і чистими, інакше нас чекає не зовсім вдалий результат при забиванні.

Крок - 2
03

Отже, починаємо збивати яєчні білки до утворення піни, а потім додаємо цукор, продовжуючи при цьому збивати. У процесі збивання маса значно збільшується в об'ємі і зутворює густу консистенцію. Щоб суміш для безе вийшла більш пишною і ніжною, рекомендують використовувати охолоджені білки. Отже, збиваємо їх з цукром до гострих піків, а потім додаємо лимонний сік, який зробить смак безе не таким нудотним, а також ванільний екстракт, який додасть аромату.

Крок - 3
04

Після цього ще збиваємо масу до однорідності. Тепер наповнюємо цією ніжної сумішшю кондитерський мішок, беремо деко, застилаємо його пергаментним папером, а потім відсажуємо безешки, формуючи красиві гніздечка.

Крок - 4
05

За допомогою чайної ложки робимо в кожному безе невелике заглиблення, а потім відправляємо деко в духовку, щоб безе підсушити. Для цього знадобиться приблизно хвилин 30 при температурі не більше 110 градусів.

Крок - 5
06

Поки безе готується, займемося приготуванням начинки для Павлової. Для цього нам потрібно просто збити вершки з цукром. Вершки повинні бути жирними. Збиваємо їх до тих пір, поки вони помітно не збільшаться в обсязі і не стануть густий масою.

Крок - 6
07

З духовки дістаємо готове безе, даємо йому трошки охолонути, після чого наповнюємо збитими вершками кожне тістечко. Начинки жаліти не потрібно, формуємо за допомогою кондитерського мішка красиву вершкову гірку. Тепер фінальний акорд - прикрасимо десерт свіжими ягодами. У цьому рецепті ми використовуємо малину, чорницю і полуницю. Також можна додати листочки свіжої м'яти або полуниці.

Крок - 7
08

В результаті у нас виходить неймовірної краси тістечка, які одним лише своїм виглядом викликають захоплення. Ніжне безе з приємною хрусткою скоринкою зовні, повітряна вершкова начинка в супроводі ароматних ягід - це дійсно справжній шедевр, наявність якого на столі дарує свято смаку, краси і вишуканості. Саме це і є головною метою тістечка Павлова. Тому не пропустіть нагоду порадувати своїх домочадців і гостей цим неймовірним у всіх сенсах десертом.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Новорічний олів’є - покроковий рецепт, фото 1 Новорічний олів’є 45 6 3 з 5 - детальніше -
Слойка з фаршем - покроковий рецепт, фото 1 Слойка з фаршем 55 3 3 з 5 - детальніше -
Салат з курячої грудки - покроковий рецепт, фото 1 Салат з курячої грудки 45 4 3 з 5 - детальніше -