В основі цього вишуканого десерту лежить поєднання безе і свіжих ягід. Названі ці ласощі на честь відомої балерини Анни Павлової, адже виходить тістечко Павлова таким же витонченим, повітряним і ніжним, як балетний танок. Це насправді неймовірний десерт, витончений і сліпуче красивий. Тістечко Павлова відоме по всьому світу вже багато років і не втрачає своєї популярності до цих пір. Крім всіх перерахованих переваг цього десерту, ще одним важливим аргументом є простота в приготуванні, адже все геніальне дійсно просто.
Основу тістечка Павлова становить меренга або як прийнято у нас говорити безе. Давайте ж насамперед його і приготуємо. Для цього спочатку потрібно відокремити яєчні білки. Робити це рекомендуємо максимально акуратно, адже при попаданні хоча б найменшої частинки жовтка, білки можуть просто не збитися.
Отже, тепер помістимо білки в чашу міксера або ж в глибоку миску, якщо у вас ручний міксер. Дуже важливо, щоб посуд, в якій ви будете збивати білки, а також вінчики були теж абсолютно сухими і чистими, інакше нас чекає не зовсім вдалий результат при забиванні.
Отже, починаємо збивати яєчні білки до утворення піни, а потім додаємо цукор, продовжуючи при цьому збивати. У процесі збивання маса значно збільшується в об'ємі і зутворює густу консистенцію. Щоб суміш для безе вийшла більш пишною і ніжною, рекомендують використовувати охолоджені білки. Отже, збиваємо їх з цукром до гострих піків, а потім додаємо лимонний сік, який зробить смак безе не таким нудотним, а також ванільний екстракт, який додасть аромату.
Після цього ще збиваємо масу до однорідності. Тепер наповнюємо цією ніжної сумішшю кондитерський мішок, беремо деко, застилаємо його пергаментним папером, а потім відсажуємо безешки, формуючи красиві гніздечка.
За допомогою чайної ложки робимо в кожному безе невелике заглиблення, а потім відправляємо деко в духовку, щоб безе підсушити. Для цього знадобиться приблизно хвилин 30 при температурі не більше 110 градусів.
Поки безе готується, займемося приготуванням начинки для Павлової. Для цього нам потрібно просто збити вершки з цукром. Вершки повинні бути жирними. Збиваємо їх до тих пір, поки вони помітно не збільшаться в обсязі і не стануть густий масою.
З духовки дістаємо готове безе, даємо йому трошки охолонути, після чого наповнюємо збитими вершками кожне тістечко. Начинки жаліти не потрібно, формуємо за допомогою кондитерського мішка красиву вершкову гірку. Тепер фінальний акорд - прикрасимо десерт свіжими ягодами. У цьому рецепті ми використовуємо малину, чорницю і полуницю. Також можна додати листочки свіжої м'яти або полуниці.
В результаті у нас виходить неймовірної краси тістечка, які одним лише своїм виглядом викликають захоплення. Ніжне безе з приємною хрусткою скоринкою зовні, повітряна вершкова начинка в супроводі ароматних ягід - це дійсно справжній шедевр, наявність якого на столі дарує свято смаку, краси і вишуканості. Саме це і є головною метою тістечка Павлова. Тому не пропустіть нагоду порадувати своїх домочадців і гостей цим неймовірним у всіх сенсах десертом.
Випадкові рецепти