Укр
Рус
Тістечка Десерти Українська кухня

Тістечко кошик

( 4.8125 4 516 16 оцінок)

2016 - переглядів
60 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Тістечко кошик - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Тим, кому захотілося побалувати рідних легким десертом, можемо запропонувати створити точно безпрограшну страву - тістечко кошик. Приготування радує простотою, в результаті отримаєте смачний десерт, який точно полюбиться і дітворі.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Тістечко кошик" (на 100 грам)

  • Білки4.1 гр.
  • Жири16.1 гр.
  • Вуглеводи33.9 гр.
  • Калорії301 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Вершкове масло поріжте невеликими шматочками і помістіть в миску, потім за допомогою силіконової кухонної лопатки розімніть масло в однорідну масу. Потім засипте в миску цукрову пудру і вже за допомогою віночика збийте вміст до маси кремо-подібної консистенції.

Крок - 1
02

Далі додайте в миску курячий жовток, залийте екстракт ванілі, а потім знову вінчиком все перемішайте. Тепер просійте прямо в миску борошно, знову ретельно все перемішайте, до утворення своєрідного тіста більш густої консистенції. Загорніть тісто в харчову плівку і відправте на час в холодильник.

Крок - 2
03

Потім дістаньте застиглу грудку тіста з холодильника, викладіть на стіл і за допомогою качалки (не знімаючи плівку) розкачайте його в тонкий досить великий пласт. Далі за допомогою спеціальної форми для формування печива виріжте невеликі заготовки з тіста в формі квітки.

Крок - 3
04

Тепер помістіть вирізані кружки з тіста на спеціальну силіконову форму (для формування своєрідних кошиків з тіста), покладіть на деко і відправте в попередньо розігріту плиту до 180 градусів, приблизно на 12 хвилин. Випечені кошики з тіста зніміть з форми і залиште на деку на час остигати.

Крок - 4
05

А самі займіться приготуванням крему. Для цього в миску залийте курячі жовтки, додайте цукор і вінчиком їх трохи збийте. Потім додайте кукурудзяний крохмаль і ще раз все ретельно перемішайте, до об'єднання інгредієнтів.

Крок - 5
06

Далі влийте в миску тепле молоко, добре перемішайте, а потім накрийте ємність харчовою плівкою і відправте в мікрохвильовку, приблизно на 1-2 хвилини. Потім витягніть ємність, якщо суміш ще не загусла, відправте миску ще на хвилину в мікрохвильовку. В результаті у вас повинна вийти не густа пюреподібна суміш.

Крок - 6
07

Тепер додайте в миску трохи лимонного соку, ще раз все переміщайте, а потім викладіть утворену суміш в харчову плівку і відправте на нетривалий час в холодильник.

Крок - 7
08

Далі в невелику миску залийте високої жирності вершки, засипте цукор або цукрову пудру і вінчиком або міксером збийте їх до утворення більш густої суміші. Потім додайте до вершків попередньо розтоплений білий шоколад і ще раз все змішайте до однорідної маси.

Крок - 8
09

Потім в невелику миску викладіть раніше підготовлену і охолоджену молочну суміш, додайте трохи вершково-шоколадного крему і ретельно перемішайте між собою. Потім помістіть утворену суміш в кондитерський мішок, в інший мішок відправте вершково-шоколадну масу.

Крок - 9
10

Тепер почніть формувати саму страву. У вже остиглі кошики видавіть першим шаром, акуратно вичавивши з кондитерського мішка спочатку молочну суміш. Наступним шаром видавіть з другого мішка вершково-шоколадну масу.

Крок - 10
11

Готове тістечко кошик прикрасьте часточкою лимона і листочком м'яти, а потім пригощайте рідних.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Галушки в супі - покроковий рецепт, фото 1 Галушки в супі 60 6 3 з 5 - детальніше -
Шніцель з яйцем - покроковий рецепт, фото 1 Шніцель з яйцем 40 2 3 з 5 - детальніше -
Багет в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1 Багет в домашніх умовах 75 1 3 з 5 - детальніше -
Смажений рис з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1 Смажений рис з м’ясом 55 4 3 з 5 - детальніше -