Дуже солодкий шоколадний десерт тістечко «Картопля» зі згущеного молока і печива готується просто, при цьому ви можете використовувати будь-яке печиво.
Для приготування тістечка вам знадобиться вершкове масло. Дістаньте його з холодильника заздалегідь і покладіть в миску, щоб воно розм'якло при кімнатній температурі. Таке масло буде легко піддаватися при замішуванні тіста. Згущене молоко - при його виборі зверніть увагу на термін виробництва і на його упаковку. Якщо це жерстяна банка - на ній не повинно бути вм'ятин, а якщо згущене молоко в м'якій упаковці - перевірте її цілісність. Для тістечка "картопля" згущенку краще використовувати холодною. Згущене молоко вилийте в миску з розм'яклим вершковим маслом.
Ще одним інгредієнтом тістечка "картопля" є какао-порошок, часто застосовується в багатьох кулінарних рецептах. Якісний какао-порошок має дрібний помел, якщо ви розітрете порошок між пальцями - він повинен залишитися на них, а не перетворитися на пил, яка впаде на стіл. Просійте какао-порошок в миску з маслом і згущеним молоком.
Перемішайте вершкове масло, згущене молоко і какао-порошок вінчиком до гладкого і однорідного стану, щоб у масі не було грудочок. Поки відставте в сторону.
Також вам знадобиться печиво або можна використовувати будь-яку іншу крихту, наприклад: висушити солодку булку, батон. Подрібнювати печиво можна, поклавши його в щільний поліетиленовий пакет і потовкти качалкою. У нашому випадку застосовується блендер. У чашу блендера помістіть печиво. Подрібніть якомога дрібніше.
Подрібнене печиво висипте в миску з масою із какао, вершкового масла і згущеного молока. Ретельно перемішайте до повного з'єднання інгредієнтів.
З отриманого тіста зліпіть бочки у вигляді картоплі. Викладіть на плоску тарілку. Поставте в холодильник хвилин на 15. Потім присипте тістечко "картопля" з згущеного молока і печива невеликою кількістю какао.
Для прикраси використовуйте збиті вершки. Поставте на кожне тістечко по кілька "гудзичків" (також можна покласти шматочки волоських горіхів). Поставте тістечко ще раз в холодильник на 20 хвилин. Смачного.
Випадкові рецепти