Приготуйте один з найсмачніших французьких десертів. Дотримуючись наших покрокових рекомендацій, ви без праці впораєтеся з цим непростим частуванням.
Поставте на середній вогонь каструлю з водою. Додайте вершкове масло, сіль і цукор. Коли масло повністю розтане, всипте борошно. Перемішайте суміш до однорідності дерев'яною ложкою. Зменшіть вогонь до мінімальних значень і продовжуйте розминати тісто ложкою протягом 2-3 хвилин. Тісто перестане прилипати до каструлі, буде однорідним і еластичним. Всипте соду і переміксуйте. Дайте тісту охолонути.
Перекладіть суміш в чашу стаціонарного блендера або кухонної машини і почніть міксувати на невеликій швидкості.
В окрему ємність вбийте яйця і поступово введіть їх в тісто, не перестаючи при цьому замішувати. Готову масу перекладіть в кондитерський мішок з насадкою у вигляді зірочки.
Застеліть деко пергаментним папером і видавіть на нього смужки з тіста. Розмір тістечок регулюйте за своїми уподобаннями. Поставте деко в розігріту до 200 ° С духовку. Випікайте протягом 18-20 хвилин.
Поки запікається основа, приготуйте крем. Поставте каструлю на середній вогонь. Влийте молоко і додайте ванільний екстракт.
В окремій ємності змішайте цукор і кукурудзяний крохмаль. Вбийте яйця і перемішайте до однорідності.
Коли молоко почне закипати, влийте половину в яєчну суміш і переміксуйте до однорідності. Отриману масу введіть, що залишене на плиті молоко. Продовжуйте готувати до загустіння, постійно помішуючи. В середньому на це йде близько хвилини.
Готовий крем перелийте в зручну ємність, рівномірно розподіліть і накрийте харчовою плівкою. Залиште до повного охолодження, потім відсадіть в кондитерський мішок. Розріжте тістечка уздовж навпіл і заповніть кремом. Полийте розтопленим шоколадом і подавайте на стіл. Приємного чаювання!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти