Тістечка безе являють собою білок, збитий з цукром і запечений в духовці. Ідеальне безе хрустке зовні і м'яке всередині. Таке тістечко виглядає дуже ніжно і повітряно. А, якщо доповнити його збитими вершками і прикрасити ягодами і фруктами, вийде варіація на тему знаменитого десерту «Павлова».
Яйця вимийте, просушіть і розділіть на білки і жовтки. Надішліть білки в миску і збийте міксером до стану піни. Щоб вони краще збивалися, можете додати дрібку солі.
У спінені білки додайте 1/3 від загальної кількості цукру і знову збийте на середніх оборотах міксера до м'яких піків. Додайте ще 1/3 цукру і знову збийте на середніх оборотах. Маса повинна стати густішою.
Всипте цукор і теж збийте. Поступове додавання цукру необхідно для того, щоб вийшовша меренга була більш стабільною.
Влийте в збиті білки лимонний сік і знову збийте міксером. Збивайте, поки маса не стане щільною і глянсовою.
Додайте ванільний екстракт і знову збийте меренгу, намагаючись домогтися стійких піків.
Коли це станеться, всипте кукурудзяний крохмаль і перемішайте масу кухонною лопаткою.
Застеліть деко пергаментом для випічки і порційно викладіть меренгу. Вийде кілька тістечок. Надайте їм потрібну форму за допомогою ложки або лопатки. Поставте деко в розігріту до 120-130 градусів духовку і випікайте 90 хвилин, а потім дайте безе ще 30 хвилин постояти у вимкненій духовці.
Вийміть тістечка з духовки, поставте на решітку і дочекайтеся повного остигання. Залишилося перетворити тістечка безе в десерт «Павлова». Обережно розбийте корочку зверху по центру, там, де плануєте нанести крем.
Змішайте жирні вершки (не менше 33%) з цукром і збивайте міксером до м'яких піків.
Фрукти і ягоди (у нас полуниця і ківі, але ви можете взяти будь-які на ваш вибір) вимийте, просушіть і при необхідності наріжте шматочками. Покладіть їх всередину безе.
Зверху покрийте збитими вершками і прикрасьте фруктами. Утворені тістечка безе а-ля «Павлова» відразу ж подавайте до столу, поки вони не просочилися фруктовим соком і кремом і не втратили хрустку текстуру. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти