Укр
Рус
Безе Десерти Азербайджанська кухня

Тістечка безе


- переглядів
140 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Тістечка безе - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Азербайджанська кухня, Литовська кухня, Бразильська кухня, Ісландська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати, Випікати

опис

Тістечка безе являють собою білок, збитий з цукром і запечений в духовці. Ідеальне безе хрустке зовні і м'яке всередині. Таке тістечко виглядає дуже ніжно і повітряно. А, якщо доповнити його збитими вершками і прикрасити ягодами і фруктами, вийде варіація на тему знаменитого десерту «Павлова».

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Тістечка безе" (на 100 грам)

  • Білки4 гр.
  • Жири6.2 гр.
  • Вуглеводи36.1 гр.
  • Калорії220 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт

01

Яйця вимийте, просушіть і розділіть на білки і жовтки. Надішліть білки в миску і збийте міксером до стану піни. Щоб вони краще збивалися, можете додати дрібку солі.

Крок - 1
02

У спінені білки додайте 1/3 від загальної кількості цукру і знову збийте на середніх оборотах міксера до м'яких піків. Додайте ще 1/3 цукру і знову збийте на середніх оборотах. Маса повинна стати густішою.

Крок - 2
03

Всипте цукор і теж збийте. Поступове додавання цукру необхідно для того, щоб вийшовша меренга була більш стабільною.

Крок - 3
04

Влийте в збиті білки лимонний сік і знову збийте міксером. Збивайте, поки маса не стане щільною і глянсовою.

Крок - 4
05

Додайте ванільний екстракт і знову збийте меренгу, намагаючись домогтися стійких піків.

Крок - 5
06

Коли це станеться, всипте кукурудзяний крохмаль і перемішайте масу кухонною лопаткою.

Крок - 6
07

Застеліть деко пергаментом для випічки і порційно викладіть меренгу. Вийде кілька тістечок. Надайте їм потрібну форму за допомогою ложки або лопатки. Поставте деко в розігріту до 120-130 градусів духовку і випікайте 90 хвилин, а потім дайте безе ще 30 хвилин постояти у вимкненій духовці.

Крок - 7
08

Вийміть тістечка з духовки, поставте на решітку і дочекайтеся повного остигання. Залишилося перетворити тістечка безе в десерт «Павлова». Обережно розбийте корочку зверху по центру, там, де плануєте нанести крем.

Крок - 8
09

Змішайте жирні вершки (не менше 33%) з цукром і збивайте міксером до м'яких піків.

Крок - 9
10

Фрукти і ягоди (у нас полуниця і ківі, але ви можете взяти будь-які на ваш вибір) вимийте, просушіть і при необхідності наріжте шматочками. Покладіть їх всередину безе.

Крок - 10
11

Зверху покрийте збитими вершками і прикрасьте фруктами. Утворені тістечка безе а-ля «Павлова» відразу ж подавайте до столу, поки вони не просочилися фруктовим соком і кремом і не втратили хрустку текстуру. Смачного!

Крок - 11

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Пісний розсольник - покроковий рецепт, фото 1 Пісний розсольник 45 6 3 з 5 - детальніше -
Свинячі ніжки - покроковий рецепт, фото 1 Свинячі ніжки 5 4 3 з 5 - детальніше -
Шинка монастирська - покроковий рецепт, фото 1 Шинка монастирська 145 1 2 з 5 - детальніше -
Грудинка - покроковий рецепт, фото 1 Грудинка 120 1 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Лобіо по-вірменськи - покроковий рецепт, фото 1 Лобіо по-вірменськи 70 6 3 з 5 - детальніше -
Макарони з фаршем і овочами - покроковий рецепт, фото 1 Макарони з фаршем і овочами 30 3 2 з 5 - детальніше -